EUROLYGA 2023

Linas Banys – šalia Europos jaunimo biatlono čempionato prizininkų

Pokliukoje (Slovėnija) vykstančiame Europos jaunimo (iki 20 metų) biatlono čempionate vaikinų 10 km sprinto rungtis įspūdingai susiklostė Lietuvos atstovui Linui Baniui. Biatlonininkas už nugaros paliko 118 varžovų ir užėmė aukštą šeštą vietą.

 Večiaslavas Rumiancevas, Linas Banys ir Marijanas Kačanovskis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Večiaslavas Rumiancevas, Linas Banys ir Marijanas Kačanovskis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2018, 7:38 PM, atnaujinta Feb 5, 2018, 4:39 PM

Nė vieno baudos rato „neuždirbęs“ L.Banys ilgą varžybų laiką buvo pirmoje vietoje, tačiau vėliau startavę varžovai jį išstūmė iš prizininkų trejeto. Nuo medalio lietuvį skyrė vos 19,5 sek.

„Kai tik finišavau, švieslentėje pamačiau, jog esu pirmas, bet dėl medalio dvejonių buvo. Galvojau, kad galiu likti ketvirtas, nes žinojau, jog visi lyderiai startuoja ketvirtoje grupėje (pusvalandžiu vėliau nei L.Banys – aut. past.). Džiaugtis per anksti tikrai nebuvo ko, reikėjo laukti, kol visi finišuos“, – pasakojo L.Banys.

27-as į trasą iššliuožęs Lietuvos biatlonininkas geriausiųjų trejetuke išsilaikė iki tol, kol finišavo 86-ą numerį turėjęs Saidas Karimulla Chalili iš Rusijos. Vėliau mūsiškį taip pat aplenkė ukrainietis Bogdanas Cimbalas ir rusas Igoris Malinovskis.

„Nusivylimo, kai lenkė varžovai, nebuvo. Labai džiaugiausi, nes Obertiliache per IBU jaunimo taurės varžybas buvau 11-as ir tada liko kartėlis – norėjau pagerinti tą rezultatą. Šešta vieta yra „vau“ po nesėkmingos individualios rungties. Ten šaudymas nesisekė, niekas nesisekė ir manau, kad padariau viską, ką galėjau“, – džiaugėsi L.Banys.

Ketvirtadienį 15 km asmeninėse lenktynėse biatlonininkas šaudydamas suklydo net 7 kartus bei liko 60-as, tad šešta vieta sprinte tapo maloniu siurprizu.

Beje, kylanti biatlono žvaigždė juokavo, kad taikliau šaudyti norėjo ir dėl to, kad trasa varžybose buvo itin sunki, tad šliuožti baudos ratus būtų buvusi tikra kančia. Penktadienį Pokliukoje pustė tiek, kad lietuviai net negalėjo atlikti treniruotės, o šeštadienį vaikinų sprinto rungtis buvo nukelta valanda ir susidėjo ne iš tradicinių trijų ratų po 3,3 km, bet keturių po 2,5 km.

„Šiandien jaučiausi stipresnis ne trasoje, bet šaudykloje. Šaudymas stovint buvo užtikrintas, šimtaprocentinis. Dar šaudydamas jaučiau, kad viską pataikysiu, tad beliko trasoje atiduoti viską, ką galiu“, – sakė lietuvis.

19-metis L.Banys šį sezoną jau „apšilo kojas“ ir pasaulio taurės varžybose. Sportininkas dukart startavo vyrų estafetės 4 po 7,5 km rungtyje, o Antholze (Italija) vykusiame šeštame planetos taurės etape pirmą kartą dalyvavo individualiai – sprinte buvo 103-ias, pranokęs kelis Pjongčango olimpiadoje dalyvausiančius varžovus.

„Patirtis suaugusiųjų varžybose padėjo susitvarkyti su įtampa šiandien. Jaunimo varžybose tų žiūrovų tiek nėra, viską darai dėl savęs ir jaudulio nėra“, – aiškino L.Banys.

Europos čempionu tapo I.Malinovskis, distanciją įveikęs per 30 min. 10 sek. S.K.Chalilis atsiliko 3,7 sek., o B.Cimbalas – 13 sek. L.Banys nugalėtojui nusileido 32,5 sek.

Su vyresniais varžovais konkuravę Lietuvos jaunių rinktinės nariai užėmė žemesnes vietas: 17-metis Maksimas Fominas buvo 42-as bei drauge su L.Baniu iškovojo teisę sekmadienį startuoti persekiojime, 18-metis Nikita Romanovas liko 70-as, o 17-metis Jokūbas Mačkinė – 97-as.

Į šešetuką patekęs L.Banys buvo pagerbtas po varžybų vykstančioje gėlių ceremonijoje. Be minėtų prizininkų ir lietuvio joje taip pat dalyvavo ketvirtą vietą užėmęs italas Danielis Cappellari ir penktas likęs suomis Tuukka Invenius.

A. Jesipionok Europos jaunimo čempionate – 65-a

Europos jaunimo (iki 21-erių metų) biatlono čempionato merginų 7,5 km sprinto lenktynėse šeštadienį Lietuvos atstovė Ana Jesipionok užėmė 65-ą vietą.

Nugalėjo kartą šaudykloje suklydusi rusė Valerija Vasnecova – 25 min. 12,2 sek.

Tris baudos ratus turėjusi įveikti 18-metė A.Jesipionok nugalėtojai pralaimėjo 4 min. 38,8 sek.

17-metė lietuvė Raminta Dindaitė (+6.29,3; 3 baudos ratai) tarp 102-iejų dalyvių liko 84-a.

Persekiojimo lenktynėse sekmadienį dalyvaus 60 greičiausių biatlonininkių.

K. Dombrovskis IBU taurės varžybose Italijoje – 33-ias

Italijoje vykusių Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) taurės šešto etapo varžybų vyrų 12,5 km persekiojimo lenktynėse šeštadienį Lietuvos atstovas Karolis Dombrovskis užėmė 33-ią vietą ir pelnė aštuonis įskaitinius taškus.

Nugalėjo kartą šaudykloje suklydęs rusas Aleksandras Loginovas – 34 min. 15,7 sek.

Keturis kartus šaudykloje suklydęs ir keturis baudos ratus įveikti turėjęs 26-erių metų K.Dombrovskis nugalėtojui pralaimėjo 6 min. 46,8 sek.

Lenktynėse dalyvavo 53 biatlonininkai. Jie startavo pagal sprinto lenktynių rezultatus.

Bendroje įskaitoje po 15 lenktynių pirmauja 487 taškus surinkęs norvegas Fredrikas Gjesbakkas. 38 taškus surinkęs K.Dombrovskis užima 93-ią vietą, o 6 taškus turintis Tomas Kaukėnas tarp 142 klasifikuotų sportininkų yra 134-as.

Moterų 10 km persekiojimo lenktynes laimėjo du baudos ratus turėjusi įveikti rusė Anastasija Zagoruiko – 33 min. 20,8 sek.

26-erių metų Lietuvos atstovė Natalija Paulauskaitė lenktynėse nestartavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.