EUROLYGA 2023

Įsisukęs virusas kelia galvos skausmą Pjongčango žaidynių organizatoriams

Didžiulis šaltis ir įsisukęs noro virusas kelia galvos skausmą žiemos olimpinių žaidynių Pjongčange organizatoriams. Likus kelioms dienoms iki žaidynių atidarymo penktadienį teko keisti 1 200 privačios saugumo bendrovės darbuotojų, kai jų gyvenamosiose patalpose išplito labai užkrečiamas virusas. Besitęsiantis rekordinis šaltis, be to, gali turėti įtakos žaidynių atidarymo iškilmėms Olimpiniame stadione. 

 Norovirusas kelia baimę Pjongčango žaidynių organizatoriams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Norovirusas kelia baimę Pjongčango žaidynių organizatoriams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2018, 10:18 AM

Organizacinis komitetas antradienį pranešė, kad 41 privačios saugos bendrovės darbuotojas staiga ėmė skųstis viduriavimu ir vėmimu. Jie buvo nuvežti į ligoninę, kur jiems diagnozuotas noro virusas. Kad būtų užkirstas kelias tolesniam viruso plitimui, saugumo sumetimais 1 200 bendrovės apsaugininkų buvo atitraukti ir pakeisti 900 Pietų Korėjos armijos karių. 

Noro virusas gali būti perduodamas žmogaus žmogui arba per užkrėstą maistą ir gėrimus. Susirgę apsaugininkai, organizatorių duomenimis, buvo apgyvendinti už Olimpinio kaimelio, kuriame gyvena sportininkai, ribų. 

Galvos skausmą organizatoriams kelia ir kelias dienas besitęsiantis iki minus 20 laipsnių šaltis. Italijos delegacijos gydytojai jau rekomendavo savo sportininkams per ceremoniją ne sėdėti, o nuolat judėti. Treneriai, kitas personalas ir funkcionieriai, turintys širdies problemų ar sergantys diabetu, turėtų apskritai likti šilumoje, o ne sėdėti šaltyje ir vėjyje atvirame stadione. 

Organizatoriai tuo tarpu imasi priemonių, kad atletams ir 35 000 žiūrovų stadione nereikėtų pernelyg kalenti dantimis: čia
instaliuojama milžiniška apsauga nuo vėjo, pasirūpinta 40 mobilių šildytuvų, įrengiamos 27 sušilimo zonos. Visiems svečiams stadione, be to, bus išdalytos antklodės ir šildančios pagalvėlės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.