EUROLYGA 2023

Norvegijos olimpinė rinktinė per klaidą užsisakė 15 tūkst. kiaušinių

Vertimo klaida lėmė, kad Norvegijos olimpinė rinktinė užsisakė daug daugiau kiaušinių, negu buvo planuota. Sportininkai ir kiti delegacijos nariai galėjo gauti papildomą proteino šaltinį.

 Kiaušiniai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kiaušiniai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2018, 10:40 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 1:16 PM

Pusryčiams norvegų olimpiečiams teko net 15 tūkt. kiaušinių – 10 kartų daugiau, negu buvo ketinta užsakyti. Komandos vadovai kaltina netikslų vertimą. Norvegijos delegacija manė, kad Pjongčango olimpiniame kaimelyje užsakė 1 500 kiaušinių, bet naudojant „Google Translate“ programą įsivėlė klaida, kai buvo verčiama iš norvegų į korėjiečių kalbą.

„Tie kiaušiniai tai buvo tikras nesusipratimas. Įsivėlė papildomas nulis ir vietoje 1 500 kiaušinių mes užsakėmė 15 000“, – sakė Norvegijos olimpinės misijos vadovas (chef de mission) Tore Ovrebo.

T.Ovrebo dar negalėjo pasakyti, kur jie dės tiek kiaušinių. Neatmetama galimybė, kad Norvegijos delegacija juos suvalgys pati. Tau reiškia, kad 121 Norvegijos sportininkas per 17 dienų truksiančią olimpiadą turės suvalgyti po 124 kiaušinius.

„Spėju, kad sportininkai juos gali suvalgyti“, – svarstė T.Ovrebo. – Gal tiekėjai juos pasiims atgal. Aš nežinau. Tai nėra didelė problema mums.“

Vėliau norvegų leidinys „Aftenposten“ pranešė, kad kiaušiniai buvo grąžinti tiekėjams, todėl sportininkų meniu nebus toks vienodas ir nuobodus.

Incidentas Pjongčange buvo užfiksuotas dar praėjusią savaitę, bet į tarptautinės žiniasklaidos radarą pateko tik dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.