EUROLYGA 2023

Prieš olimpiados atidarymą lietuviai atsidūrė tarp lyderių – padėjo korėjiečių kalba

Lietuvos delegacija pirmą Pjongčango olimpinių žaidynių dieną netikėtai atsidūrė tarp lyderių. Tiesa, ne dėl rezultatų, o dėl korėjiečių abėcėlės ypatumų.

 Olimpiados atidarymo repeticija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Olimpiados atidarymo repeticija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lietuvos atstovai Pjongčange.<br> LTOK nuotr.
 Lietuvos atstovai Pjongčange.<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 9, 2018, 7:38 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:52 AM

Penktadienį vyksiančiame žiemos olimpinių žaidynių atidarymo dalyvių parade lietuviai olimpinio stadiono take pasirodys neįprastai anksti – penkiolikti, nors dažniausiai žygiuodavo daug vėliau.

Pirma tradiciškai stadiono taku žengs šiuolaikinių olimpinių žaidynių pradininkė Graikija. Po jos plojimais bus pasitikta ne, kaip įprasta, valstybė, kurios pavadinimas prasideda A raide, bet Gana. Už jos: Nigerija, Pietų Afrika, Nyderlandai, Norvegija, Naujoji Zelandija, Danija, Vokietija, Rytų Timoras, Latvija, Libanas, Rumunija, Liuksemburgas ir Lietuva. Pirma valstybė, kurios pavadinimas prasideda A raide – Armėnija – parade pasirodys tik 42-a. Iš viso žaidynėse dalyvauti 91 delegacija.

Lietuviams skirta kvota atidarymo parade – 15 žmonių. Iš devynių sportininkų iškilmėse nedalyvaus tik biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė. Patyrusi atletė, kuriai šios žaidynėse jau penktosios, nutarė pailsėti prieš vasario 10-os dienos startą – 7,5 km sprinto lenktynes.

Prieš aštuonių sportininkų atidarymo parade prisijungs septyni delegacijos nariai.

Nors atidarymo iškilmės vyks spaudžiant iki 14 laipsnių šalčiui, organizatoriai parūpins įvairių priemonių apsisaugoti nuo šalčio – nuo specialių šildančių pagalvėlių ant kėdžių tribūnose, iki uždangalų nuo vėjo ir šildymo zonų stadione.

„Mūsų delegacijos apranga ir batai labai šilti, be to, sportininkams nereikės stovėti vietoje. O pražygiavus parade visi galės iškart važiuoti į kaimelį“, – paaiškino viena Lietuvos olimpinės misijos vadovių Vida Vencienė.

Lietuvos vėliavą per atidarymą neš biatlonininkas Tomas Kaukėnas, o iškilmes iš tribūnų stebės mūsų šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kitą dieną 10 val. ryte ji aplankys lietuvių olimpiečius Pjongčango olimpiniame kaimelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.