EUROLYGA 2023

Tarp kitko. Skaičiuojame iš naujo. Iki begalybės!

Vilniuje vėl rengiamasi pradėti planuoti statyti nacionalinį stadioną.

Nacionalinis stadionas<br>D.Umbraso nuotr.
Nacionalinis stadionas<br>D.Umbraso nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 9, 2018, 10:53 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:51 AM

Po ilgai trukusio konkurso ir keliskart pratęsto paraiškų priėmimo termino sostinės savivaldybė iškilmingai paskelbė datą, kada ant Šeškinės kalvų bus perkirpta juostelė per stadiono atidarymo šventę. Tai įvyks 2023 metų rugpjūčio 31-ąją.

Patikėjote? Vadinasi, esate beviltiškas naivuolis.

„Ta vieta turbūt užkeikta“, – pernai minint statybų pradžios 30-metį pripažino vienas geriausių šalies futbolininkų D.Šemberas, kuris daug ką matė dar būdamas vaikas pro šalia esančio devynaukščio langus. Per savo karjerą jis žaidė daugelyje garsių pasaulio stadionų, bet taip ir nesulaukė aikštės Šeškinėje.

To užkeikto stadiono nesulaukė ne tik futbolininkai. 2009 metais čia turėjo vykti Dainų ir šokių šventė, skirta Lietuvos vardo paminėjimo 1000-mečiui.

Nieko tokio, Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui tai tikrai spėsime – taip žadėjo valdininkai.

Nespėjo, nes net nesistengė spėti – tik baksnojo vieni į kitus.

Kokia kita apvali sukaktis dabar artėja? Ogi Vilnius buvo įkurtas 1323 metais! Naujajame stadione rengsime Vilniaus 700 metų šventę, nereikės važiuoti į svečius pas kauniečius.

Patikėjote? Labiau tikėtina, kad 700 metų proga kauniečiai kvies į savo atnaujintą stadioną – mat Vilniaus savivaldybė jau pirmajame neįpareigojančių siūlymų etape įsivėlė į keistą ginčą ir liko tik su vieninteliu pasiūlymu.

Dabar pusmetį bus laukiama konkretaus pasiūlymo, dar pusmetį vyks derybos, dar pusmetį bus kuriama ES paramos paraiška, o statybos geriausiu atveju prasidės tik 2020-ųjų pabaigoje.

Galima patikėti nebent tuo, kad per penkerius metus bus išardyti seno projekto likučiai ir užkeiktame plyname lauke bus galima vėl pradėti planuoti ką nors statyti. Tačiau nebūtinai tai bus stadionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.