EUROLYGA 2023

Austras D. Gleirscheris rogučių sporte tapo olimpiniu čempionu

Davidas Gleirscheris netikėtai laimėjo pirmąjį olimpinį aukso medalį Austrijai per 50 metų žiemos olimpinėse žaidynėse rogučių sporto varžybose. Jis įveikė varžybų favoritą Felixą Lochą, kurio viltys trečią kartą tapti olimpiniu čempionu dramatiškai sudužo.

Davidas Gleirscheris. <br> AP nuotr.
Davidas Gleirscheris. <br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2018, 7:52 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:55 PM

23 metų policininkas D.Gleirscheris pakilo į pirmą poziciją po savo paskutinio važiavimo, bet F.Lochui būtų užtekę tik be klaidų atlikti savąjį nusileidimą – tada vokietis būtų užsitikrinęs jau trečią aukso medalį.

Tačiau po sėkmingo pasirodymo savaitgalį, F.Lochas rėžėsi į sieną viduryje paskutinio važiavimo.

Ši klaida lėmė austro pergalę ir jo džiaugsmo šokį.

D.Gleirscheris užsitikrino titulą bendru laiku 3 min. 10,702 sek. Jis vos 0,026 aplenkė Chrisą Mazderį, kuris tapo pirmuoju amerikiečiu, laimėjusiu medalį asmeninėse rogučių olimpinėse varžybose.

Vokiečiui Johannesui Ludwigui atiteko bronza, o jo tėvynainis F.Lochas netikėtai liko tik penktas. Taip baigėsi aštuonerius metus trukęs jo dominavimas olimpinėse žaidynėse.

Barzdotas D.Gleirscheris, kurio tėvas yra tris kartus dalyvavęs olimpinėse rogučių varžybose, iki šiol nebuvo užkopęs ant prizininkų pakylos pasaulio taurės varžybose. Jis nelengvai pateko į Austrijos rinktinę žaidynėms Pjongčange.

„Tai neįtikėtina, – sakė austras. – Tai buvo tarsi pasaka. Niekada nebuvau ant pakylos pasaulio taurės varžybose, o dabar stoviu ant pačios viršūnės olimpinėse žaidynėse.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.