EUROLYGA 2023

Dar vieną dopingo skandalą užkūrę rusai atsisveikino su bronzos medaliais

Rusijos akmenslydžio (kerlingo) olimpinių atletų rinktinės nariai Aleksandras Krušelnickis ir Anastasija Bryzgalova ketvirtadienį neteko 2018 metų Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių bronzos medalių. Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) net nenagrinėjo dopingo vartojimu kaltinamo A.Krušelnickio bylos, nes pats sportininkas atsisakė dalyvauti CAS posėdyje.

 Aleksandras Krušelnickis ir Anastasija Bryzgalova.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
 Aleksandras Krušelnickis ir Anastasija Bryzgalova.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2018, 8:26 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:41 PM

Apie tai ketvirtadienį skelbia leidinys „Insidethegames“.

CAS ketvirtadienį atėmė bronzos medalius iš Rusijos atstovų ir apie tai pranešė savo oficialiame puslapyje internete.

„Atletas pripažino antidopingo taisyklės pažeidimą ir jis diskvalifikuojamas iš mišrių porų akmenslydžio varžybų“, – rašoma CAS išplatintame pareiškime.

A.Krušelnickis įtararimas vartojęs draudžiamą preparatą meldoniumą. Jo abu A ir B mėginiai buvo teigiami.

Rusas pareiškė, kad bylos svarstymas yra „nenaudingas ir bevertis“. Bylą CAS turėjo nagrinėti vasario 22-ą dieną.

Pjongčango žaidynių akmenslydžio varžybų mirių dvejetų rungtyje A.Krušelnickis ir A.Bryzgalova užėmė trečią vietą. Dabar bronzos medaliai turėtų atitekti Norvegijos sportininkams Kristin Skaslien ir Magnusą Nedregottenui, kurie varžovams pralaimėjo 4:8.

Rusijos duetas diskvalifikuotas iš olimpinių žaidynių, o jo pasiektas rezultatas panaikintas. A.Krušelnickio akreditacija olimpinėms žaidynėms atšaukta, o sportininkui skirta laikina diskvalifikacija.

CAS nurodė, kad A.Krušelnickis sutiko su preliminaria diskvalifikacija, galiosiančia ir žaidynėms pasibaigus, bet „pasilieka teisę siekti, kad draudimas rungtyniauti bet kokį laikotarpį būtų panaikintas arba sutrumpintas, kadangi „nebuvo tyčinio veiksmo arba aplaidumo“.

Meldoniumo, kaip manoma, gerinan kraujotaką ir didina ištvermę.

 

„Pasirašėme pareiškimą, kad jo būta (meldoniumo mėginyje) ir grąžinsime medalį“, – sakė Rusijos akmenslydžio federacijos atstovė spaudai Valentina Parinova prieš CAS paskelbiant savo sprendimą.

CAS nurodė, kad sprendimą dėl medalio įteikimo Norvegijos porai turi priimti Pasaulio akmenslydžio federacija ir Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC). 

Gruodžio mėnesį IOC suspendavo Rusiją dėl valstybės remto dopingo sąmokslo, kurio kulminacija įvyko per 2014 metų žiemos olimpiadą Rusijos Sočio mieste.

Tačiau A.Krušelnickis buvo vienas iš 168 patikrinimą išlaikiusių „švarių“ sportininkų, kuriems buvo leista dalyvauti žaidynėse su neutralia „Olimpinio sportininko iš Rusijos“ vėliava.

IOC šią savaitę spręs, ar atšaukti Rusijos suspendavimą. Jei būtų priimtas Rusijai palankus sprendimas, jos atletai sekmadienį vyksiančioje žaidynių uždarymo ceremonijoje jau galėtų žygiuoti su savo šalies vėliava.

TOK vadovas Thomas Bachas trečiadienį susitiko su buvusiu Rusijos susisiekimo ministru ir prezidento Vladimiro Putino patarėju Igoriu Levitinu.

Komiteto atstovas spaudai Markas Adamsas sakė, kad susitikimas truko keturias minutes ir buvo surengtas, nes Th.Bachas norėjo pasveikinti I. Levitiną su 66-uoju gimtadieniu.

Pasak M.Adamso, gali būti, kad Th.Bachas ir I.Levitinas „pasikalbėjo ir dar apie kažką“. Tačiau jis atsisakė spėlioti galimas to trumpo pokalbio temas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.