EUROLYGA 2023

Puikus rezultatas: jau pirmoji klaipėdietės kova narve atnešė šiai čempionės titulą

Jūratė Gedvilaitė yra pirmoji klaipėdietė, drįsusi mesti išūki ir įžengti į narvą kovoti bei iškovoti Baltijos šalių moterų MMA čempionės titulą.

 J.Gedvilaitė tapo čempione.
 J.Gedvilaitė tapo čempione.
 J.Gedvilaitė tapo čempione.<br> Vakarų ekspreso nuotr.
 J.Gedvilaitė tapo čempione.<br> Vakarų ekspreso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vakarų ekspreso inf.

Feb 28, 2018, 7:58 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:08 PM

Savaitgalį Jonavoje pirmą kartą Lietuvoje vykusiame atvirame Baltijos šalių MMA (mišrių kovos menų) mėgėjų čempionate dalyvavo ir klaipėdiečiai. Geriausiai sekėsi Jūratei Gedvilaitei (klubas „Team Lion MMA“), kuri suaugusiųjų grupėje svorio kategorijoje iki 61 kg kovėsi su Marija Ratautaite iš Vilniaus (klubas „Valetudo“) ir ją nugalėjo.

Čempionės treneris Raimondas Zaniauskas priminė, kad tai buvo pirmoji jo auklėtinės kova narve. „Dvikova vyko pagal mėgėjų taisykles. Pergalę Jūratė pasiekė pirmame raunde trečią minutę rankos laužimu. Gal įakos turėjo ir tai, kad Jūratė kovoja ir pagal grappling imtynių taisykles“, - auklėtinės pasiekimu džiaugėsi treneris.

Jonavoje vykusiame čempionate dalyvavo Lietuvos, Latvijos ir Estijos MMA klubų sportininkai. Iš viso į Lietuvą jėgas išbandyti atvyko 127 kovotojai, atstovaujantys 24 klubams.

Vaikų ir jaunimo iki 16 metų kovos vyko ant tatamio, o jaunimo nuo 17 metų ir suaugusiųjų kovos - narve. Čempionate labiausiai nustebino jauniausiųjų MMA kovotojų ryžtas ir noras siekti pergalės jie savo meistriškumu nenusileido suaugusiųjų kovoms.

Dvikovos buvo suskirstytos į du lygius: C - mėgėjų lygį ir B – pažengusių MMA mėgėjų lygį (MMA Semi pro). Pagrindinis skirtumas tarp B ir C lygių tas, kad mėgėjams parteryje yra draudžiami smūgiai į veidą, o pažengusiųjų (semi pro) kovose smūgiai į veidą nėra draudžiami. Klubinėje įskaitoje nugalėjo Vilniaus „Pankratos“ klubas (treneris Konstantinas Mokšinas), antrąją vietą iškovojo klubas „Pantera“ (treneris Mindaugas Smirnovas), trečioji vieta atiteko Vilniaus „Valetudo MMA Akademijai“ (treneris Artemijus Sitenkovas).

Praėjusį savaitgalį klaipėdietė J. Gedvilaitė Vilniuje vykusiose Atvirosiose grappling taurės pirmenybėse. Sportininkė merginų-moterų grupėje užėmė pirmąją vietą.

Pasak J. Gedvilaitės imtynių trenerio Mariaus Rudnicko, jai tai turėjo būti gera treniruotė prieš Baltijos mišrių kovų čempionatą („kovos be taisyklių“). Treneris buvo teisus.

„Vilniuje vykusiose grappling rungtynėse turėjo dvi kovas ir abi laimėjo aiškia persvara, atlikusi skausmingus veiksmus. Finale Jūratė kovojo su vilniete Monika Treikauskaite (klubas „Smauglys“) ir ją nugalėjo. Mano auklėtinė išlaikė psichologinį egzaminą, Manau, kad praėjusio sekmadienio varžybos jai buvo puiki treniruotė, prieš MMA Baltijos šalių mėgėjų čempionatą“, - kalbėjo M. Rudnickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.