EUROLYGA 2023

Čempionų lygos aštuntfinalyje žais tik vienas Lietuvos rankininkas

Jonas Truchanovičius antrus metus iš eilės žais rankinio Čempionų lygos aštuntfinalyje. „Montpellier“ klubas, kuriam atstovauja Lietuvos rinktinės kairysis pusiaukraštinis, peržengė pirmą atkrintamų varžybų barjerą ir tęs kovą dėl svarbiausio žemyno prizo. Tuo tarpu Aidenas Malašinskas ir jo komandos draugai iš Zaporižės „Motor“ antrą sezoną paeiliui buvo sustabdyti pirmame atkrintamų varžybų etape.

 Jonas Truchanovičius.<br> Facebook nuotr.
 Jonas Truchanovičius.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-04 21:40, atnaujinta 2018-03-04 21:41

Prancūzijos lygos lyderis „Montpellier“ sekmadienį namie dar kartą įveikė Leono „Ademar“ klubą 20:19 (13:8). J.Truchanovičius pelnė 2 įvarčius. Prieš savaitę Monpeljė rankininkai pirmas rungtynes Ispanijoje laimėjo 28:24.

„Motor“ europinis sezonas nutrūko Danijoje, kur Ukrainos čempionai pralaimėjo „Skjern“ klubui 26:33 (15:20). A.Malašinskas įmetė 4 įvarčius. Zaporižės komanda pirmas rungtynes namie laimėjo mažesniu skirtumu 32:30, todėl į aštuntfinalį pateko Skjerno rankininkai.

Nors „Montpellier“ atsakomas rungtynes laimėjo minimaliu skirtumu, varžovai neturėjo jokių realių galimybių. Šeimininkai jau per kelias pirmas minutes nutolo 6:3, o antro kėlinio pradžioje pirmavo 14:8.

Monpeljė rankininkai žaidė jausdami savo pranašumą, bet susikrovę didelę persvarą pernelyg atsipalaidavo. Tuo pasinaudojusi Leono komanda likus kelioms minutėms iki sirenos netgi persvėrė rezultatą 19:18, tačiau „Montpellier“ neleido svečiams išsivežti pergalės.

„Montpellier“ į Čempionų lygos aštuntfinalį pateko ketvirtą sezoną iš eilės. 2015 ir 2016 metais Monpeljė rankininkai šiame etape pralaimėjo (Kielcų „Vive“ ir „Flensburg-Handewitt“ komandoms), o pernai aštuntfinalyje įveikė „Vive“ ekipą, bet ketvirtfinalyje nusileido Vespremo „Telekom“ klubui.

Beje, „Montpellier“ yra vienintelis Prancūzijos klubas, tapęs Čempionų lygos nugalėtoju. Svarbiausias žemyno trofėjus į Monpeljė buvo atvežtas 2003 metais.

„Motor“ rankininkai duobę išsikasė pirmo kėlinio viduryje. Kaip tik tuo metu į aikštę pirmą kartą įėjo A.Malašinskas, tačiau lietuvis komandos puolimui vadovavo labai netvirtai, o pora jo klaidų padėjo Skjerno ekipai spurtuoti 4:0 ir persverti rezultatą 14:11. Nuo tada šeimininkai visą laiką pirmavo, dažniausiai – jiems tinkamu 4-6 įvarčių skirtumu. „Motor“ tik antro kėlinio pradžioje vieną sykį sumažino atsilikimą iki dviejų įvarčių (21:23), bet „Skjern“ greitai vėl nutolo ir laikė dvikovos vadžias savo rankose.

Nuostabiai žaidė „Skjern“ vartininkas Tiboras Ivaniševičius, atrėmęs visus 7 į jo vartus mestus baudinius! Dukart nuginkluoti varžovų vartininko nepavyko ir A.Malašinskui. Antrame kėlinyje „Motor“ žaidėjai pradėjo tiesiog bijoti T.Ivaniševičiaus ir keli svečių metimai iš neblogų padėčių skriejo arba šalia tikslo, arba vartininkui tiesiai į rankas.

Vis dėlto Zaporižės komanda graužti nagus, ko gero, labiau turėtų ne dėl pralaimėtų antrų rungtynių, o dėl pirmame mače neišsaugotos šešių įvarčių persvaros.

„Motor“ pakartojo praėjusio sezono rezultatą. Pernai Zaporižės klubas iš Čempionų lygos irgi iškrito pirmame atkrintamų varžybų etape, kuriame į priekį praleido „Montpellier“ rankininkus. Aštuntfinalyje „Motor“ žaidė du kartus (2014 metais pralaimėjo „Kiel“, 2016 metais – Vespremo klubui).

Atkrintamų varžybų pirmo etapo atsakomosi rungtynės:

„Montpellier“ (Prancūzija) – Leono „Ademar“ (Ispanija) 20:19 (13:8). 3000 žiūr. Kavtičnikas 6, Richardsonas 4, ... Truchanovičius 2/ Pineiro 5, Marquesas 5. Pirmos rungtynės 28:24.

„Skjern“ (Danija) – Zaporožės „Motor“ (Ukraina) 33:26 (20:15). 2781 žiūr. Myrholas 7, Rasmussenas 6/ Denysovas 7, Malašinskas 4. Pirmosios rungtynės 30:32.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.