EUROLYGA 2023

Lietuvės sulaukė kvietimo dalyvauti Europos asmeniniame badmintono čempionate

Šiuo metu aukščiausią poziciją Tarptautinės badmintono federacijos (BWF) reitinge užimanti Lietuvos badmintonininkė Vytautė Fomkinaitė jau pirmo atrankos etapo metu sulaukė kvietimo ir užsitikrino vietą 2018 metų Europos asmeniniame badmintono čempionate.

 Vytautė Fomkinaitė.<br> Facebook nuotr.
 Vytautė Fomkinaitė.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 7:04 PM

Kaip patikino kaunietės sportininkės treneris Juosas Špelveris, jų komanda iššūkį priima, o V.Fomkinaitė jau dabar rimtai treniruojasi ir rengiasi vienam svarbiausių šių metų startų. Iki balandžio mėnesio pabaigoje Ispanijoje vyksiančio Europos čempionato sportininkės dar laukia kovos keliuose BWF pasaulio reitingo tarptautiniuose turnyruose. Pirmasis jų mūsiškės laukia jau kitą savaitę Portugalijoje.

Merginų dvejetas taip pat dalyvaus Europos čempionate

Gerda Voitechovskaja (Klaipėda) ir V.Fomkinaitė žais Europos asmeniniame badmintono čempionate.

Merginų treneriai D.Narvilas ir J.Špelveris patvirtino, kad Lietuvos duetas dalyvaus varžybose. Šiuo metu skirtingose valstybėse besitreniruojančios sportininkės turi mažiau progų dirbti kartu, tačiau iki Europos čempionato drauge sužais dar keliuose BWF pasaulio reitingo tarptautiniuose turnyruose.

Gerda ir Vytautė pradeda pasirodymą Portugalijoje

Kovo 8-ąją prasidėjusiame BWF pasaulio reitingo „International Series“ turnyre Porugalijoje išvysime ir pajėgiausias Lietuvos badmintonininkes. Moterų vienetų kategorijoje V.Fomkinaitė ir G.Voitechovskaja atrankoje kovos dėl patekimo į pagrindinį turnyrą.

Kvalifikaciniame turnyre Vytautė susitiks su varžybų šeimininke Adriana F.Goncalves. Gerdos Voitechovskajos laukia nelengva kova su antra kvalifikacinio turnyro rakete Katia Normand iš Prancūzijos.

Kovo 9-ąją merginų laukia pirma pagrindinio turnyro moterų dvejetų kova su sportininkėmis iš Šveicarijos Celine Burkart ir Jenjira Stadelmann.

Kęstučio Navicko Europos čempionate neišvysime

Antro atrankos etapo metu kvietimo varžytis čempionate Ispanijoje sulaukė ir Kęstutis Navickas. Praėjusių metų Europos asmeniniame badmintono čempionate olimpietis K.Navickas Lietuvai iškovojo devintą vietą. 

Vasaros pabaigoje su profesionalaus sportininko karjera atsisveikinęs sportininkas džiaugėsi sulaukęs kvietimo, tačiau į aktyvų didijį sportą grįžti neketina. Kęstutis federaciją informavo, kad čempionate Ispanijoje, deja, nedalyvaus. Aukščiausio meistriškumo trenerio karjerą pasirinkęs sportininkas šiuo metu visą savo dėmesį skiria trenerio darbui „Badminton Europe“ treniruočių centre Danijoje ir savo vardo akademijoje Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.