EUROLYGA 2023

Lietuvos studentų regbio-7 čempionate – istorinis LSU komandos triumfas

Po trečiadienį Kaune įvykusio Lietuvos studentų regbio-7 atviro čempionato finalo etapo paaiškėjo, kad pirmą kartą čempione tapo Lietuvos sporto universiteto (LSU) komanda. Kaip ir pirmame čempionato etape rudenį, didžiausią intriga kėlė LSU ir daugkartinės turnyro čempionės Šiaulių universiteto (ŠU) komandos akistatos.

 LSU regbio rinktinė.<br> LRF nuotr.
 LSU regbio rinktinė.<br> LRF nuotr.
 Kęstutis Karbauskas.<br> LRF nuotr.
 Kęstutis Karbauskas.<br> LRF nuotr.
 LSU regbio rinktinė.<br> LRF nuotr.
 LSU regbio rinktinė.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-03-08 15:47

ŠU ekipa buvo kupina ryžto atsirevanšuoti už nesėkmę pirmo etapo pusfinalyje, po kurio ji turėjo tenkintis tik trečia vieta. Grupės varžybose ŠU regbininkai po atkaklios kovos 20:15 nugalėjo LSU ekipą, bet vietas pusfinalyje iškovojo abi komandos.

Pusfinalyje LSU 25:15 nugalėjo aršiai besipriešinusius Šaulių sporto gimnazijos pirmos komandos (ŠSG-1) jaunuolius, o ŠU 30:10 įrodė pranašumą prieš Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnaziją.

Finalas buvo tarsi turnyro vyšnia ant torto. Aukšto lygio regbis ir dramatiška kova iki paskutinės sekundės nepaliko abejingų, o LSU regbininkai išplėšė gražią pergalę 25:20.

„Grupėje ŠU pralaimėjome, bet finale komanda jau buvo išanalizavusi savo klaidas ir pavyko atsirevanšuoti. Pergalę lėmė didelis noras laimėti. Nors vien patekę į finalą jau užsitikrinome čempionų vardus, norėjosi įrodyti, kad iš tikrųjų esame stipriausi“, – mintimis dalinosi LSU treneris Paulius Zubavičius. – Mūsų komanda kartu rungtyniauja ne pirmus metus. Nors visi žaidėjai rungtyniauja savo klubuose, mes stengdavomės bent kartą į savaitę susirinkti ir pasitreniruoti kartu. Susižaidimas buvo vienas raktų į pergalę. ŠU buvo pagrindinis mūsų varžovas pastaruosius ketverius metus. Anksčiau vis kažko pritrūkdavo, bet žaidėjai parodė charakterį ir už tai buvo pagaliau apdovanoti.“

P.Zubavičius taip pat dėkojo LSU vadovams už sudarytas sąlygas suburti komandą ir pagalbą organizuojant antrą turą Kaune.

Naudingiausiu turnyro žaidėju pripažintas LSU narys Kęstutis Karbauskas.

Trečią vietą užėmė ŠSG-1 komanda. Ji mažajame finale 25:5 nugalėjo Panevėžio R.Sargūno sporto gimnazijos atstovus.

Pirmame etape rudenį taip pat stipriausia buvo LSU komanda.

Lietuvos studentų čempionato antro etapo rikiuotė:

1. Lietuvos sporto universitetas

2. Šiaulių universitetas

3. Šiaulių sporto gimnaziija-1

4. Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazija

5. Šiaulių sporto gimnazija-2

6. Kaliningrado sporto žaidimų mokykla

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.