EUROLYGA 2023

Kaune bus surengtas olimpinio švietimo forumas „Visi skirtingi, bet stiprūs kartu“

Kovo 22 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks ketvirtus metus organizuojamas olimpinio švietimo forumas. Nemokamas renginys skirtas mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų pedagogams, vaikų ir suaugusių treneriams, savivaldybių ir kitų institucijų atstovams. Pagrindinė šių metų renginio tema – „Visi skirtingi, bet stiprūs kartu“.

 Olimpinis forumas.<br> LTOK nuotr.
 Olimpinis forumas.<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 12:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:06 PM

Užsienio ir Lietuvos lektoriai pristatys idėjas ir projektus, kaip per sportą ir fizinį aktyvumą galima skatinti įvairovę ir siekti, kad sportas taptų priemone įveikti skirtumus, stereotipus ir taptų universaliu būdu ugdyti jaunąją kartą.

„Vaikams patinka kartu sportuoti, bendrose veiklose jie geriau pažįsta vienas kitą, pasiruošia kartu konkuruoti. Jie išmoksta pagarbos, bendravimo, sprendimų priėmimo ir prisitaikymo prie skirtingų aplinkybių. Tai labai vertingos patirtys tiek vaikams su negalia, tiek be negalios“, – pasakojo vienas iš renginio pranešėjų, Paryžiaus Nantere'o universiteto dėstytojas ir Prancūzijos parolimpinio judėjimo atstovas Ludovicas Buanecas.

Forume bus analizuojami praktiniai pavyzdžiai, kaip sportas į bendrą veiklą įtraukia žmones su negalia ir be jos, apjungia jaunus ir vyresnius, skirtingų tikėjimų ir odos spalvų, galiausiai – mergaites ir berniukus įprastoje fizinio lavinimo pamokoje.

„Žalgirio“ arenoje gerąja patirtimi dalinsis „Krepšinio galios“ programos koordinatorius Arminas Vareika, profesionali futbolininkė iš Etiopijos Eskedar Maštavičienė, pranešimus skaitys Kat Southwell iš Didžiosios Britanijos ir kiti specialistai. Diskusijose dalyvaus Lietuvos vyrų regbio 7 rinktinės vyriausias treneris Sabelo Sabz Kolanisi, Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių medalininkė Donata Karalienė, meditacijos metodus treniruotėse naudojantis krepšinio treneris Marius Kiltinavičius.

„Džiaugiamės, kad lygių galimybių visiems ir įvairovės tema vis dažniau diskutuojama sporto bendruomenėje. Nesvarbu, koks amžius, kalba, lytis, odos spalva ar fizinės galimybės – sportas sujungia ir vienija, įkvepia, buria komandas, stiprina bendruomenes ir augina demokratišką visuomenę. Būtent apie tai ir norime padiskutuoti šių metų forume“, – apie artėjantį renginį mintimis dalinasi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Nuo praėjusių metų renginiys skirsis tuo, jog vienu metu skirtingose „Žalgirio“ arenos vietose vyks skirtingų temų pranešimai ir dalyviai galės patys išsirinkti, kas jiems aktualu, nauja ir įdomu. Iš vienos pranešimų erdvės bus galima laisvai judėti į kitą, dozuoti, miksuoti informaciją ir pajusti neformalų ugdymo būdą.

Dalyvių registracija į forumą vyksta iki kovo 20 d. užpildant registracijos formą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.