EUROLYGA 2023

S. Maslobojevas: „Kai pamačiau varžovo nosį, pats išsigandau“

Vienas geriausių Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas norėjo žiūrovams padovanoti gerą ir efektingą kovą, bet sutrupėjusi varžovo nosis „Bushido & KOK World GP“ bušido turnyre viską išsprendė per porą minučių.

 Sergejus Maslobojevas.<br> M.Ambrazo nuotr.
 Sergejus Maslobojevas.<br> M.Ambrazo nuotr.
 Sergejus Maslobojevas.<br> M.Ambrazo nuotr.
 Sergejus Maslobojevas.<br> M.Ambrazo nuotr.
 Sergejus Maslobojevas.<br> M.Ambrazo nuotr.
 Sergejus Maslobojevas.<br> M.Ambrazo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-03-18 01:59, atnaujinta 2018-03-18 13:33

Ambicijų nugalėti Lietuvos atstovą neslėpęs marokietis Noureddine'as Ajnaou svorio kategorijos iki 85 kg kovos pagal KOK taisykles pradžioje bandė priešintis Sergejui Maslobojevui, bet po vieno iš smūgių, marokiečio nosis deformavosi ir teisėjas tęsti kovos nebeleido.

„Nesitikėjau tokios trumpos kovos. Juolab, kad manęs palaikyti susirinko tiek daug žmonių. Norėjau parodyti viską, ką galiu, bent iki antro raundo maniau pakovosime, bet gavosi taip, kaip gavosi. Varžovo smūgiavimo techniką žinojau, o jis nepagalvojo, kad po savo smūgiu jis palieka laisvą apačią, o mano kelis taip jį ir rado. Kai pamačiau varžovo nosį, pats išsigandau ir pasakiau teisėjui, kad neverta jau tęsti kovos. Žinoma, kad buvo kiek apmaudu, nes norėjosi padaryti gerą šou“, – po kovos kalbėjo S.Maslobojevas.

S.Maslobojevas pats yra turėjęs problemų su nosimi, tiksliau – su nosies kriaukle.

„Man nosies kriauklę operavo, kad galėčiau lengviau kvėpuoti. Taip pat galiu prieš turnyrus dabar daryti kvėpavimo pratimus. Visa tai man leidžia geriau jaustis. O juk dar Povilaitis gerai užvedė“, – sakė S.Maslobojevas.

Būtent skambant tarp gyvų jau nebesančio maestro Stasio Povilaičio dainai „Švieski man vėl“, į ringą žengė S.Maslobojevas. Sportininkas mano, kad šis pasirinkimas turėjo patikti žiūrovams.

„Prieš keletą savaičių išgirdau tą dainą ir sakiau, kad noriu jos. Gaila, kad maestro jau nebeturime, bet smagu jį paminėti ir panaudoti tokią dainą, kurią žino visi – ir jauniausi, ir seniausi žiūrovai“, – pabrėžė kovotojas.

S.Maslobojevas prisipažino, kad aistruolių skandavimas ir palaikymas sukelia kažkiek jaudulio, bet jis tam yra pasiruošęs, todėl iš žiūrovų pasisemia tik teigiamos energijos

„Širdis plyšta, kai girdžiu žmones skanduojant mano pravardę „Kuvalda“. Myliu šitą jausmą. Vien dėl to verta sunkiai dirbti“, – teigė kovotojas.

Šį pavasarį S.Maslobojevas ketina vykti į Kiniją, kur bus rengiamas vienas didžiausių pasaulyje kikbokso ir muaitai turnyrų. Pasak Lietuvos kovotojo, jis jau turi sutartį trims kovoms, o pirmasis iš jų balandžio 20 dieną vyks Maniloje (Filipinai). Tiesa, turnyro Filipinuose organizatoriai nenorėjo, kad S.Maslobojevas kautųsi Vilniuje, todėl galutinio sprendimo, ar jis bus pakviestas į pirmąjį turnyrą, dar nėra.

„Mano pirmas žingsnis po šio turnyro bus parašyti laišką turnyro organizatoriams. Pranešiu, kad viskas Vilniuje pavyko puikiai, traumų nėra. Labai tikiuosi, kad galėsiu skristi į pirmą turnyrą Maniloje. Jame laukia garsiausi pasaulio kikbokso vardai. Patekimas ten būtų ne tik mano asmeninis, bet ir visų Lietuvos kovos menų laimėjimas. Be to, turnyras vyks vienoje didžiausių Azijos arenų, todėl labai tikiuosi sudalyvauti“, – kalbėjo S.Maslobojevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.