EUROLYGA 2023

Dvigubos Baltijos šalių žaidynės: jėgas vienija graplingas ir brazilų džiudžitsu

Šį savaitgalį Jonava alsuos koviniu sportu. Pirmąkart dviejų šakų istorijoje per vieną savaitgalį vienoje arenoje paaiškės ir graplingo, ir brazilų džiudžitsu Baltijos šalių nugalėtojai. Dar pernai bendradarbiavimo sutartį pasirašę veiksmą perkelia ant tatamio.

Jonavoje paaiškės ir graplingo, ir brazilų džiudžitsu Baltijos šalių nugalėtojai.
Jonavoje paaiškės ir graplingo, ir brazilų džiudžitsu Baltijos šalių nugalėtojai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 3:11 PM, atnaujinta Mar 23, 2018, 3:12 PM

Per abi dienas laukiama beveik penkių šimtų dalyvių, tarp kurių svečiai bus ne tik iš Baltijos šalių, bet ir Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Airijos ir Azerbaidžano. Pastarieji naudojasi atvirųjų žaidynių suteikiamomis galimybėmis. Vieną dieną ant tatamio lips graplingo, kitą – brazilų džiudžitsu atstovai.

„Sakyčiau, kad būsima šventė – tai bendradarbiavimo sutarties perkėlimas iš popieriaus į realų gyvenimą. Antras dalykas – graplingas ir brazilų džiudžitsu yra giminingos sporto šakos, kurios papildo viena kitą. Yra daugybė sportininkų, kurie kovoja ir vienose, ir kitose varžybose, tad nusprendėme pabandyti padaryti taip, kad per vieną savaitgalį būtų galima pakovoti ir dėl graplingo, ir dėl brazilų džiudžitsu Baltijos šalių nugalėtojų vardų“, - naujieną komentavo Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Žaidynės vyks Jonavos naujojoje arenoje, kuri po truputį tampa lopšiu įvairių sporto šakų atstovams.

„Miestai įprastai myli tas didžiąsias sporto šakas, kurios padeda sutraukti didesnį žiūrovų skaičių, tačiau aš visų federacijų atstovams esu pasakęs, kad mano prioritetas – galimybė pasirinkti. Jeigu kažkam labiau patinka kovinis sportas – jis gali rinktis kovinį sportą, jei kažką labiau traukia didžiosios sporto šakos – prašome, galime pasiūlyti ir tai. Didžiausias mūsų iššūkis – patenkinti visų norus“, - būsimoms žaidynėms skirtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Jonavos meras Eugenijus Sabutis.
Pirmoji kovinio sporto šventė Jonavoje buvo surengta pernai, kai vyko atvirasis Jonavos miesto graplingo čempionatas. Jį organizavo sporto klubo „Faiteris“ vadovas Arnoldas Lukošiūnas.

„Skirtumas rengti miesto čempionatą bei Baltijos šalių žaidynes yra nemažas. Jis susiveda į atsakomybę. Šiemet turėsime daug svečių iš užsienio, todėl norisi tinkamai reprezentuoti savo miestą ir savo šalį“, - sakė A.Lukošiūnas.
Žaidynių pradžia šeštadienį 12.00 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.