EUROLYGA 2023

Į Austriją persikėlęs plaukikas G. Titenis rengiasi iššauti Europos čempionate

 

 Giedrius Titenis<br> J.Kunigiškytės nuotr.
 Giedrius Titenis<br> J.Kunigiškytės nuotr.
 Giedrius Titenis<br> J.Kunigiškytės nuotr.
 Giedrius Titenis<br> J.Kunigiškytės nuotr.
 Giedrius Titenis<br> J.Kunigiškytės nuotr.
 Giedrius Titenis<br> J.Kunigiškytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 4:37 PM

Vienas tituluočiausių Lietuvos plaukikų Giedrius Titenis su žmona Arminta jau kurį laiką gyvena ne Lietuvoje – gimtąjį kraštą pora iškeitė į Austriją, kur treniruojasi sportininkas. Praėjusius metus plaukikas gimtinėje užbaigė galingai – iškovojo aukso ir sidabro medalius Lietuvos plaukimo čempionate gimtuosiuose Anykščiuose. Panašu, kad ant laurų G. Titenis neturėjo kada užmigti, nes jau dabar ruošiasi dar įspūdingesnėms sportinėms pergalėms.

„Šių metų tikslas yra vienas – sieksiu pagerinti asmeninius rezultatus Europos plaukimo čempionate, kuris vyks vasarą Glazge. Iki tol turėsiu daug įvairiausių varžybų, bet pagrindinis tikslas yra vienas – startuoti ir pasirodyti Europos čempionate kaip galima geriau“, – išsikeltus sportinius tikslus atskleidė dėl geresnių treniruočių sąlygų į Austriją persikėlęs ir profesinių rezultatų ten siekiantis G. Titenis.

Sportininkas atviras – dėl galimybės profesionaliai užsiimti plaukimu jam teko daug ko atsisakyti jau ankstyvoje vaikystėje. Dar būdamas mažas jis prisimena ankstyvą kėlimąsį rytais, kuris jį lydi ir dabar.

„Mano diena prasideda šeštą valandą ryto, nes jau po valandos, kuomet daugelis dar tik keliasi iš miego, aš jau būnu baseine. Per dieną plaukiu du kartus, o šią sportinę rutiną kas antrą dieną papildau treniruotėmis sporto salėje su papildomais svoriais. Kitomis dienomis taip pat pasirodau joje, bet tuomet sportuoju tik naudodamas savo kūno jėgą“, – sportinę kasdienybę svečioje šalyje atskleidė plaukikas.

Nors daugeliui tokia profesionalaus sportininko dienotvarkė gali atrodyti alinanti, plaukikas su tuo jau yra susitaikęs – atsipalaiduoti nėra kada. G. Titenis tikina, kad siekti kuo geresnių rezultatų jam padeda ne tik griežtas rėžimas, įtempta dienotvarkė ar visuomet šalia esanti ir aukščiausių pasiekimų kartu siekianti komanda, bet ir išmaniosios technologijos.

Neseniai bendrovės „Samsung“ ambasadoriumi tapęs plaukikas pasakoja, kad jam kasdien svarbu ne tik pranokti save plaukimo takelyje, bet ir stebėti savo fizinio aktyvumo rezultatus, kuriuos jis nuolat lygina. Būtent dėl to atletas į pagalbą pasitelkia išmaniuosius įrenginius, kurie jo sportinio kelio pradžioje buvo sunkiai įsivaizduojami.

„Visos technologijos, kurių pagalba galima sekti savo judesius yra didžiulis pagalbininkas. Išmaniosios apyrankės pagalba atidžiai matuoju ir stebiu, kaip mano kūnas reaguoja į fizinį krūvį, kaip keičiasi mano pulsas ar greitis, kurį pasiekiu plaukdamas baseine. Anksčiau tai buvo neįmanoma, bet technologijos pažengė į priekį, tad aš be baimės neriu į vandenį dėvėdamas „Gear Fit2 Pro““, – savo sportinės kasdienybės užkulisius atskleidė G. Titenis.

Vis dėlto, plaukikas pastebi, kad aukščiausių sportinių rezultatų siekti būtų dar sunkiau, jei kasdien sportiniame kelyje jo nelydėtų profesionali komanda. „Treniruotes pagyvina komandos draugai – turiu gerą komandą, kuri neleidžia atsipalaiduoti, nes varžytis reikia kiekviename metre. Ir mes tą darome! Iš tiesų, klaidinga manyti, kad sportininkas siekia nugalėti varžybose ar čempionatuose – reikia stengtis save nugalėti kiekvienoje treniruotėje“, – sako vienas tituluočiausių Lietuvos plaukikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.