EUROLYGA 2023

Baltijos šalių plaukimo čempionatą laimėjo lietuviai

Tradiciniame trijų Baltijos šalių, Lietuvos, Latvijos ir Estijos, plaukimo čempionate, kuris šiemet buvo surengtas Kaune, šeimininkų plaukimo komanda iškovojo pirmąsias vietas visose trijose amžiaus grupėse, nepaisant to, kad estai surinko daugiausiai pirmosios vietos apdovanojimų individualiose rungtyse.

 Plaukimas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Plaukimas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 5:57 PM

Aštriausia kova vyko jauniausių (2003-2004 metų gimimo berniukų ir 2004-2005 metų gimimo mergaičių) plaukikų amžiaus grupėje, kurios dalyviai turėtų sudaryti rinktinės pagrindą 2019 metų jaunimo olimpinėse žaidynėse (OjŽ). Joje Lietuva surinko 253 taškus ir ją persekiojusią Estiją aplenkė vos 3 taškais. Tuo metu Latvijos sąskaitoje atsidūrė 136 taškai.

Jaunimo grupėje (2000-2002 metų gimimo vaikinai ir 2001-2003 metų gimimo merginos), kovojusioje dėl bilietų į Europos jaunimo čempionatą (EJČ), lietuviai surinko 245 taškus ir savo pranašumu suabejoti neleido. Kovoje dėl antrosios vietos dar sykį joje įsikūrė Estija (196 taškai), šalia kurių liko latviai (185 taškai).

Vyriausiųjų plaukikų grupėje pergalę lietuviams užtikrino 1035 surinkti taškai. Jiems į nugarą nuolat kvėpavę estai į savo taupyklę įdėjo 983 taškus. Latvijos plaukikai šioj grupėje didesnio iššūkio varžovams nemetė (185 taškai).

Kiekvienoje dalyvių grupėje buvo išrenkami geriausi kiekvienos šalies sportininkai, savo komandai atnešę daugiausiai taškų. Nugalėjusiai Lietuvai jų daugiausiai surinko Adelė Rusnė Juknevičiūtė ir Danijilas Pancerevas, Kotryna Teterevkova ir Erikas Kapočius bei Agnė Šeleikaitė ir Povilas Strazdas, laimėjęs 4 aukso medalius – daugiausiai iš visos komandos.

Šio čempionato dalyviai taip pat galėjo įvykdyti Europos čempionato (EČ), Europos jaunimo čempionato (EJČ) ir Jaunimo olimpinių žaidynių (JOŽ) normatyvus.

Lietuvos plaukimo specialistus ypač nudžiugino K.Teterevkova. 16-metė vilnietė, plaukdama sau įprastu krūtinės stiliumi, sugebėjo įvykdyti ne tik EJOF ar EJČ normatyvus, bet ir teisę dalyvauti Europos plaukimo čempionate, kuris įvyks rugpjūtį Glazge (Škotija).

„Nors tai tik pirmosios atrankos varžybos Lietuvos plaukikams, bet mūsų jaunoji plaukikė Kotryna įvykdė normatyvus į visas minėtas varžybas. Turėsime galimybę pamatyti ir įvertinti, ar ši jauna ir viena perspektyviausių mūsų sportininkių žengs dar vieną žingsnį savo tobulėjime ir bus pasiruošusi ilgam sezonui, kadangi Europos jaunimo čempionatas ir Europos plaukimo čempionatas vyks vasarą, tuo tarpu žaidynės nusikels į Buenos Aires ir vyks tik spalį“, – kalbėjo Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentas Saulius Binevičius.

Paraišką dalyvauti JOŽ pateikė ir A.Šeleikaitė, įvykdžiusi žaidynių normatyvus, plaukiant 50 ir 100 metrų krūtine.

Jauniausioje amžiaus grupėje krito du šalies rekordai, kuriuos pasiekė 12-metė Radvilė Kerševičiūtė. Trenerio Justo Achramavičiaus auklėtinė pagerino net du mergaičių iki 13 metų rekordus peteliškės rungtyje. 100 metrų kaunietė įveikė per 1 min. 8,51 sek., o 200 metrų – per 2 min. 34,14 sek.

Įdomu tai, kad rekordą ilgesnėje distancijoje mergaitė pasiekė atviroje dalyvių grupėje užlipdama ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio.

Pirmą kartą šalies istorijoje Lietuvoje rengiamose varžybose dalyvavo atstovas iš Europos plaukimo federacijos (LEN). Čempionate apsilankė techninio komiteto narys lenkas Waldemaras Killianas. S.Binevičiaus teigimu, svečias liko patenkintas varžybomis, gyrė teisėjus, jų darbą ir pačią varžybų koncepciją, kai buvo vykdomi ir parengiamieji plaukimai, ir finalai.

Be LEN atstovo varžybų teisėjų būrį papildė ir dvi teisėjos iš Latvijos.

Balandžio 12-14 d. Kaune įvyks Lietuvos plaukimo čempionatas, kuriame bus galima įvykdyti normatyvus ir užsitikrinti kelialapius į svarbiausias sezono varžybas. Prieš jį, balbalandžio 6-7 d., Alytuje varžysis jaunimas ir jauniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.