EUROLYGA 2023

Dėl teisės rengti 2026-ųjų žiemos olimpines žaidynes varžosi septynios šalys

Prašymus rengti 2026-ųjų metų žiemos olimpines varžybas jau pateikė septyni kandidatai, antradienį pranešė Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC), per pusantrų metų išrinksiantis būsimų žaidynių organizatorių. 

 Septynios šalys nori rengti 2026-ųjų žiemos olimpines žaidynes.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Septynios šalys nori rengti 2026-ųjų žiemos olimpines žaidynes.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2018, 6:20 PM, atnaujinta Apr 3, 2018, 7:07 PM

Per pirmąjį atrankos etapą sulaukta pasiūlymų organizuoti šį sporto renginį Austrijos Graco mieste, Kalgaryje (Kanada), trijuose Italijos miestuose: Milane, Turine ir Kortino d'Ampece. Taip pat Japonijos mieste Sapore, Stokholme (Švedija), Sione (Šveicarija) ir Erzurume (Turkija). 

Oficialus kandidatūrų svarstymo etapas truks iki 2019 metų rugsėjo mėnesio. 

„Noriu šiltai pasveikinti Nacionalinių olimpinių komitetų ir miestų susidomėjimą žiemos olimpinių žaidynių organizavimu“, – sakė IOC vadovas Thomas Bachas. 

„IOC užvertė kandidatų organizuoti žaidynes lapą. Mūsų tikslas yra ne tik sulaukti rekordinio kandidatų skaičiaus, bet taip pat išrinkti geriausią miestą geriausių pasaulio sportininkų žiemos olimpinėms žaidynėms“, – pridūrė jis. 

Kandidatų, norinčių rengti olimpines, ypač žiemos olimpines žaidynes, pastaruoju metu buvo sumažėję dėl išaugusių organizavimo kainų ir saugumo problemų. 

Dėl teisės rengti 2018 metų žiemos olimpines žaidynes su Pietų Korėjos miestu Pjongčangu varžėsi tik du kandidatai, o 2022 metų olimpinių žaidynių šeimininkas Pekinas turėjo tik vieną konkurentą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.