EUROLYGA 2023

Vėl paslydo: dopingas Rusijoje užvaldė ir jaunimo sportą

Europos rankinio federacija (EHF) atėmė iš Rusijos merginų (iki 19 m.) rinktinės sidabro medalius, iškovotus 2017 metų Europos čempionate. Bausmė skirta už tai, kad net trijų rinktinės žaidėjų dopingo mėginiuose buvo rasta 2016 metų pradžioje uždraustos medžiagos meldonijaus. 

 Dėl dopingo vartojimo iš Rusijos moterų rankinio (iki 19 metų) rinktinės atimti sidabro medaliai.<br> Lrytas.lt montažas
 Dėl dopingo vartojimo iš Rusijos moterų rankinio (iki 19 metų) rinktinės atimti sidabro medaliai.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-03 16:25, atnaujinta 2018-04-03 17:10

Rusijos rankininkės pernai Slovėnijoje vykusiame turnyre nužygiavo iki finalo, kuriame pralaimėjo Prancūzijos merginoms 26:31. Tačiau rusės medaliais džiaugėsi tik tol, kol paaiškėjo dopingo mėginių rezultatai: vienos žaidėjos organizme meldonijaus rasta dar per antrojo etapo rungtynes, kitos dvi rankininkės įkliuvo per atkrintamąsias varžybas.

Pagal nuostatus daugumoje komandinių žaidimų dėl vieno teigiamo dopingo testo sankcijos visai komandai nėra taikomos. Tačiau paaiškėjus, kad draudžiamos medžiagos vartotos masiškai, baudžiama ir visa komanda. 

EHF antradienį paskelbė, kad panaikina Rusijos rinktinės rezultatus Europos čempionate (rusėms įskaityti techniniai pralaimėjimai visose rungtynėse). Tai kartu reiškia, kad rankininkės turės atiduoti nesąžiningai laimėtus medalius. Rusijos rankinio federacijai taip pat skirta 20 tūkstančių eurų bauda ir lygtinė šios amžiaus grupės merginų rinktinės diskvalifikacija. 

Rusijos rankinio federacijos generalinis direktorius Levas Voroninas teigė, jos EHF sprendimo neskųs. Jis netgi džiaugėsi gana švelnia bausme. „EHF sprendimu esame patenkinti. Svarbiausia, kad rinktinė galės dalyvauti oficialiose varžybose. Mums skirta švelni bausmė, dėl kurios noriu padėkoti mūsų rankinio federacijos teisės padaliniui“, - naujienų agentūrai RIA sakė L.Voroninas. 

Beje, trims įkliuvusioms žaidėjoms Antoninai Skorobogatčenko, Marijai Duvakinai ir Marijai Dudinai iš pradžių buvo skirta 20 mėnesių diskvalifikacija, bet paskui bausmė buvo sumažinta iki trijų mėnesių ir jos jau gali žaisti oficialiose varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.