EUROLYGA 2023

Lietuviai dziudo žinių semsis Japonijos universitete

Tarp dvidešimties užsieniečių visus metus studijuosiančių Tarptautiniame Japonijos Budo universitete bus ir du Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai. Tai Lietuvos jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų čempionė, daugkartinė tarptautinių varžybų laimėtoja ir prizininkė, Baltijos šalių čempionė Miglė Julija Dudėnaitė ir Lietuvos jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų čempionas, Europos jaunių čempionatų sidabro ir bronzos medalių laimėtojas, daugkartinis tarptautinių varžybų laimėtojas ir prizininkas, Europos taurių laimėtojas ir prizininkas Rokas Nenartavičius.

Miglė Julija Dudėnaitė ir Rokas Nenartavičius.<br> LSU nuotr.
Miglė Julija Dudėnaitė ir Rokas Nenartavičius.<br> LSU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-04 15:14

Miglė ir Rokas pasakojo, jog turėjo įveikti labai griežtą atranką. Japonijos universitete ypatingas dėmesys buvo skiriamas anglų kalbai, valstybiniams brandos egzaminų rezultatams ir sportiniams pasiekimams. Be juodo dziudo diržo (I dano) negalima net buvo pretenduoti į šias studijas.

Studentai pasakoja, kad Budo universitete kiekvieną dieną treniruosis po 7 valandas. Viena valanda skiriama bendrajam fiziniam pasirengimui, šešios – treniruotėms ant tatamio. Tarp trijų treniruočių vyks paskaitos. Kasdien po dvi valandas studentai mokysis japonų kalbos. Kiti dalykai yra pasirenkami. Šios paskaitos yra skirtos susipažinti su japonų kultūra, tradicijomis, nagrinėti japonų ir vakarų kultūrų sąsajas.

Dziudo trenerė Lolita Dudėnienė tikisi, kad pavyks artimiau bendradarbiauti su Japonijos Budo universitetu. Budo universitetą ypatingai mėgsta sportininkai, kurie rengiasi pasaulio čempionatams ir kitiems svarbiems startams. Be to, Budo universitetas rengia ir kitų šešių kovinių sporto šakų atstovus.

„Japonai prieš olimpines žaidynes mielai pakviestų mūsų krepšininkus, nes labai vertina mūsų patirtį ir pasiekimus. O mes norime pas japonus, nes jie – dziudo sporto šakos lyderiai. Jie nuolat patenka į prizininkų trejetus visose varžybose“, – teigė trenerė L.Dudėnienė.

Studentai galės ne tik mokytis japonų kalbos, bet tobulinti sportinį meistriškumą pas geriausius dziudo specialistus, o grįžę sukauptą patirtį perduos savo treniruočių partneriams Lietuvoje ir puikiai galės panaudoti šias žinias ateityje dirbdami treneriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.