EUROLYGA 2023

Prieš triumfą buvo sunkumų: R. Namajunas mintis drumstė įvykęs incidentas

Lietuvių kilmės MMA kovotoja Rose Namajunas UFC turnyre aplinkinius ir vėl privertė kelti garsias ovacijas iš susižavėjimo. 25-erių sportininkė po penkių raundų kovos prieš 30-ies lenkę Joanną Jedrzejczyk, apgynė minimalaus svorio kategorijos čempionės diržą.

 R.Namajunas žengiant į ringą teko kratytis sunkių minčių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Namajunas žengiant į ringą teko kratytis sunkių minčių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2018, 1:55 PM, atnaujinta Apr 8, 2018, 5:30 PM

Ši dvikova tapo tikra „UFC 223“ turnyro Brukline puošmena ir ovacijomis bei susidomėjimu užgožė net ir pagrindinę vakaro kovą tarp ruso Chabibo Nurmagomedovo bei amerikiečio Alo Iaquinta, kurią be didesnio vargo laimėjo Rusijos kovotojas.

Po pergalės R.Namajunas sulaukė labai daug pagyrų tiek iš kolegų, tiek iš ekspertų ar kitų žinomų asmenų, o pati kovotoja pripažino, kad nepasirodė taip puikiai, kaip norėjo. 

Dar įdomiau, kad ji atskleidė vieną detalę, kuri sudrumstė ramybę prieš žengiant į ringą. Ta detalė buvo susijusi su autobuso užpuolimu, kurį suorganizavo skandalingasis airis Conoras McGregoras.

„Tuomet tikrai išsigandau, kadangi nežinojau, kaip toli viskas gali nueiti. Viduje autobuso buvę asmenys norėjo iš jo iššokti ir užpuolikams duoti atkirtį. Visiškai nebuvo aišku, kas nutiks. 

Mano vaizduotė beprotiška. Po visų įvykių aš vis dar buvau praeityje. Galvojau, juk kiekvienas galėjo turėti peilį ar šautuvą. Prieš šią dvikovą buvo visokių minčių. Dabar belieka džiaugtis, kad esu sveika, laiminga ir saugi“, – po kovos vykusioje spaudos konferencijoje atviravo R.Namajunas. 

C.McGregoras incidentą sukėlė „Barclays“ centre Niujorke. Airis su savo bendrais  išdaužė autobuso langą, kuriame sedėjo kovotojai, o šukės pažiro ir ant Milvokyje gimusios lietuviško kraujo turinčios R.Namajunas. 

Tarp nukentėjusiųjų taip pat buvo ir lenkės Joannie Jędrzejczyk, Karolina Kowalkiewicz bei jų treneris Emilis Grzelaka. Taip pat amerikiečiai kovotojai Michaelas Chiesa ir Ray Borgas.

Atsikračiusi blogų minčių ir apgynusi titulą, R.Namajūnas savo sąskaitoje UFC ringe turi 8 pergales ir 3 pralaimėjimus. Jos varžovė J.Jedrzejczyk per 16 kovų pralaimėjo tik du kartus, tačiau jie abu – prieš tą pačią lietuvių kilmės sportininkę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.