EUROLYGA 2023

Rusijos sporto vadovas pasibaisėjo dėl dopingo: „Kai ateina tiek patvirtinimų – gali išprotėti“

Atrodo, kad ne visi Rusijoje kaltina visą likusį pasaulį dėl dopingo skandalų, kurie jau ne vienerius metus krečia šios šalies sporto padangę. Dar 2017-siais suspenduotos Rusijos lengvosios atletikos federacijos prezidentas sutiko, kad jo sporto šakoje rusai kaip reikiant „pasistengė“ ir atsakomosios priemonės yra teisingos.

Rusų sportininkai kaltinami masiniu dopingo vartojimi<br>AFP nuotr.
Rusų sportininkai kaltinami masiniu dopingo vartojimi<br>AFP nuotr.
Rusų sportininkai kaltinami masiniu dopingo vartojimi<br>AP nuotr.
Rusų sportininkai kaltinami masiniu dopingo vartojimi<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 10, 2018, 2:28 PM

Duodamas radijo interviu Rusijos lengvosios atletikos federacijos vadovas Dmitrijus Šliachtinas pripažino, kad rusų lengvaatlečiai lenkia visą pasaulį pagal teigiamus dopingo testus ir jis jau pavargo nuo teismų, kuriuose kitų šalių sportininkai bando atsiteisti pinigų dėl skriaudų, kurias padarė jo atstovaujamos sporto šakos rusų atstovai.

„Visi tie dalykai, kurie mums inkriminuojami, jie turi pagrindą, – tikino D.Šliachtinas. – Kai tu ateini ir gauni š rankas 156 teigiamus dopingo testus per metus, supranti, kad gali išprotėti. Tai nerealūs kiekiai teigiamų dopingo testų bet kokiai sporto šakai. Tai labai daug. Tai žiauriai daug“.

Toliau Rusijos lengvaatlečių vedlys „Sport FM“ radijui sakė, kad nė viena šalis negali susilyginti su dopingo mastais rusams.

„Žemiau mūsų anksčiau buvo Kinija ir Indija. Per metus dopingo kontrolieriai jų pagaudavo po 70-80 žmonių. Bet tai buvo pačiais gūdžiausiais ir nykiausiais šioms valstybėms laikais. Europoje apskritai kita situacija – ten jau tragedija, kai sugaunami 4 sportininkai, vartoje draudžiamus preparatus. Tie 156 teigiami dopingo testai per metus mūsų legvojoje atletikoje – ne pabaiga. Dabar vyksta jau tikrintų mėginių perpatikrinimas ir dar nežinia, kas mūsų laukia. Aš pavargau nuo teismuose keliamų ieškinių. Per dvejus metus jų buvo begalė ir tik tik dabar tas judėjimas pradėjo šiek tiek rimti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.