EUROLYGA 2023

Sąmyšis bokso federacijos vadovybėje – sugrįžta į valdžią išvarytieji vadovai

Vilniaus apygardos teismas šių metų kovo 27-ąją nusprendė, kad nėra pagrindo tenkinti Lietuvos bokso federacijos (LBF) apeliacinį skundą dėl 2017 m. vasario 24 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo priimto sprendimo civilinėje byloje. Priminsime, kad pirmosios instancijos teismas, išnagrinėjęs 3 bokso klubų ieškinį, dar 2017-02-24 d. nusprendė, kad Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidento Dariaus Šalugos iniciatyva 2016 metų balandžio 30 dieną sušaukta neeilinė rinkiminė konferencija buvo neteisėta, ir visus joje priimtus sprendimus paskelbė negaliojančiais.

D.Šalugos ir A.Arėškos kova vyko teisme.<br>lrytas.lt montažas
D.Šalugos ir A.Arėškos kova vyko teisme.<br>lrytas.lt montažas
P.Zabielskas sakė, kad D.Šaluga spaudė buhalterę atlikti neteisėtus mokėjimus.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Zabielskas sakė, kad D.Šaluga spaudė buhalterę atlikti neteisėtus mokėjimus.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos bokso federacijos prezidentas D. Šaluga teigė, jog būtų gerai prie Londono dalyvausiančio E. Kavaliausko pridėti dar vieną boksininką iš Lietuvos.<br>M. Kulbis.
Lietuvos bokso federacijos prezidentas D. Šaluga teigė, jog būtų gerai prie Londono dalyvausiančio E. Kavaliausko pridėti dar vieną boksininką iš Lietuvos.<br>M. Kulbis.
A.Arėška (kairėje) ir P.Zabielskas antradienį surengė specialią spaudos konferenciją, per kurią paaiškino, kodėl kovoja su D.Šaluga.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Arėška (kairėje) ir P.Zabielskas antradienį surengė specialią spaudos konferenciją, per kurią paaiškino, kodėl kovoja su D.Šaluga.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 10, 2018, 11:26 AM, atnaujinta Apr 10, 2018, 2:52 PM

Primename, kad ieškinį teismui dėl konferencijos teisėtumo ir neteisėto narių pašalinimo iš federacijos pateikė trys LBF nariai – VšĮ „Olimpinis ringas“, Ukmergės sporto klubas „Vilkas“ ir Pabradės bokso klubas „Boksior“.

2016-siais balandžio 30-ąją Kėdainiuose vykusios LBF konferencijos metu Darius Šaluga buvo išrinktas dar vieną kadenciją eiti federacijos prezidento pareigas, generaliniu sekretoriumi išrinktas Donatas Mačianskas, taip pat buvo išrinkti nauji viceprezidentai, naujas Revizijos komisijos pirmininkas, trenerių ir teisėjų kolegijų pirmininkai.

Nagrinėdamas LBF neeilinės konferencijos teisėtumo klausimą, teismas konstatavo, kad D. Šaluga konferenciją sušaukė pažeisdamas organizacijos įstatus.

Apygardos teismo sprendimas įsiteisėjo nuo jo paskelbimo, todėl teismui priėmus sprendimą dėl prieš dvejus metus vykusios LBF konferencijos pripažinimo negaliojančia, į LBF vadovybę grįžta visi iki minėtos konferencijos vykdę pareigas LBF vykdomojo komiteto nariai: generalinis sekretorius Antanas Arėška, pirmasis viceprezidentas Paulius Zabielskas, antrasis viceprezidentas mėgėjų boksui Stanislavas Mižigurskis, trečiasis viceprezidentas WSB ir APB profesionaliam AOB boksui Vladimiras Bajevas, trenerių tarybos pirmininkas Vidas Bružas, teisėjų kolegijos pirmininkas Anatolijus Kriukovas ir sporto klubų atstovas Kęstutis Kišonas.

Teismo sprendimu į LBF narių gretas yra grąžinami iš federacijos neteisėtai pašalinti daugiau kaip 10 LBF narių, tarp kurių ne vieną garsų sportininką išugdęs Vilniaus miesto sportinių dvikovų klubas „Geležinis vilkas“, Vilniaus miesto sporto centras, Šiaulių miesto bokso federacija, Panevėžio apskrities bokso veteranų klubas, nes teismas vienareikšmiškai konstatavo, kad jie buvo ir yra lygiateisiai LBF nariai.

Priimtas teismo sprendimas taip pat reiškia, kad netenka galios visi neteisėtai išrinktos LBF vadovybės priimti sprendimai, kurie buvo priimti po 2016 metų balandžio 30 dienos

„Net dvejus metus užtruko bylinėjimosi procesai teismuose, tačiau pagaliau buvo atstatytas teisingumas ir į federaciją grąžinti iš jos neteisėtai pašalinti nariai bei atstatyta teisėta vadovybė“, – sakė LBF generalinis sekretorius Antanas Arėška.

Tuo mat metu LBF generalinis sekretorius pripažino, kad veiklos perdavimas nevyksta sklandžiai.

„Šiai dienai mums nėra perduoti jokie per dvejus metus vykdytos LBF veiklos dokumentai, neturime galimybės susipažinti nei su sudarytomis sutartimis, nei su atliktais mokėjimais, nei su kitais federacijos veiklai būtinais dokumentais. Labai tikiuosi, kad ši situacija jau artimiausiu metu pasikeis ir galėsime pradėti normaliai dirbti“, – sakė A.Arėška.

Artimiausiuose federacijos planuose – nuodugni dvejus metus vykdytos veiklos analizė, objektyvios informacijos paruošimas visiems LBF nariams ir neeilinės-rinkiminės konferencijos organizavimas, kurioje turi būti renkama nauja federacijos vadovybė ketverių metų kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.