EUROLYGA 2023

Federacijoms ir pasaulio čempionų treneriams – nauji automobiliai

Pasaulio čempionų treneriai Vaclovas Kidykas ir Mykolas Masilionis jau netrukus važinės naujais „Toyota” automobiliais, o specialios paskirties transportą, skirtą gabenti keleivius ir didesnių gabaritų sporto įrangą, gaus trys Lietuvos olimpinio sporto federacijos.

 Mykolas Masilionis ir Vaclovas Kidykas
 Mykolas Masilionis ir Vaclovas Kidykas
 Vaslovas Kidykas
 Vaslovas Kidykas
 Mykolas Masilionis
 Mykolas Masilionis
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 12:11 PM

Tokį sprendimą, bendradarbiaudami su „Toyota”, priėmė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, jį patvirtino Lietuvos sportininkų rengimo ir dalyvavimo Tokijo olimpinėse žaidynėse programos ekspertų komisija.

Pasaulio čempionų treneriams – „Toyota“ automobiliai

„Federacijoms nuolat reikia automobilių geriausių atletų ruošimui. „Toyota“, mūsų naujasis partneris, siekia, kad jų modeliais važinėtų elitiniai sportininkai ir treneriai. Kai automobilių gamintojas pasiūlė išskirtines sąlygas pasaulio čempionų treneriams, sprendimą priimti nebuvo sunku. Su „Toyota“ kalbame ir apie kitas galimybes optimizuoti Lietuvos olimpiečių rengimo sąlygas,“- sprendimą komentuoja LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Toyota“ automobilių rakteliai pasaulio čempionų trenerius pasieks per federacijas. Transporto priemonės skirtos elitinių sportininkų, kandidatų į olimpines žaidynes, rengimui bei administravimui, kasdienio trenerių darbo sąlygų gerinimui aptarnaujant didžiausio meistriškumo sportininkus, pasaulio čempionus.

Priminsime, jog V. Kidyko treniruojamas disko metikas Andrius Gudžius auksą iškovojo praėjusių metų lengvosios atletikos pasaulio čempionate Londone, M. Masilionio treniruojama porinės keturvietės valties įgula su Martynu Džiaugiu, Aurimu Adomavičumi, Dovydu Nemeravičiumi ir Rolandu Maščinsku nepralenkiama buvo pasaulio irklavimo čempionate Floridoje, JAV.

Federacijoms – aštuonviečiai automobiliai

Per pastaruosius šešerius metus LTOK nupirko ir federacijoms perdavė 12 automobilių. Jais jau naudojasi baidarių ir kanojų, bokso, irklavimo, buriavimo, dviračių, sunkiosios atletikos ir šiuolaikinės penkiakovės federacijos. Dauguma automobilių – aštuonviečiai, skirti patogiai ir saugiai į varžybas, treniruotes bei stovyklas transportuoti sportininkus ar didesnių gabaritų sporto įrangą.

Per artimiausius kelis mėnesius specialios paskirties automobilių iš LTOK sulauks imtynių, plaukimo ir lengvosios atletikos federacijos. Kokios markės bus autombiliai, kol kas neaišku, juos pagal poreikius pasirinks federacijos. Visi automobiliai taip pat skirti elitinių sportininkų ruošimo sąlygoms gerinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.