EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo ritulio rinktinė be šešių žaidėjų išvyko į Didžiąją Britaniją

Pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės kovoms Kauno „Žalgirio“ arenoje balandžio 22–28 dienomis besiruošianti Lietuvos ledo ritulio rinktinė penktadienio vakarą atskrido į Londoną (Anglija), iš kurio autobusu išvyko į Koventrį.

 Lietuvos ledo ritulio rinktinė.<br>hockey.lt nuotr. 
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė.<br>hockey.lt nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 11:33 PM

Šiame mieste apsistojusi rinktinė šeštadienį 19 val. Milton Keinse ir sekmadienį 17.15 val. Koventryje sužais dvejas draugiškas rungtynes su Didžiosios Britanijos rinktine. Tai bus paskutiniosios kontrolinės Lietuvos ledo ritulio rinktinės kovos prieš čempionatą namų arenoje.

Į Didžiąją Britaniją rinktinė išvyko be šešių ledo ritulininkų. Komandoje nebus puolėjų Danieliaus Nomanovo (Elektrėnų „Energija“), Vytauto Jagelavičiaus (Kauno „Kaunas Hockey“), Aivaro Bendžiaus (Nijmegeno „Devils“, Olandija) ir gynėjų Edgaro Protčenkos („Kitzbuhheler“, Austrija) ir Kosto Gusevo (Karhu „Kissat“ jaunimo klubas, Suomija). Nebus ir vartininko Elvino Karlos („Energija“).

Rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haakė pabrėžė, kad su šiais žaidėjais dar neatsisveikinta.

„Į Didžiąją Britaniją vyksta tik 22 žaidėjai, kadangi tiek buvome rezervavę bilietų išvykai. Su Lietuvoje likusiais neatsisveikinta, jie prisijungs prie rinktinės mus grįžus atgal į Lietuvą. Galutinę sudėtį skelbsime tik kitos savaitės pabaigoje“, – sakė B.Haakė.

Beje, šioje išvykoje pirmą kartą su Lietuvos rinktinės marškinėliais žais Dainius Zubrus ir Darius Kasparaitis. D.Zubrus praleido dvejas draugiškas kovas Vilniuje dėl nedidelių problemų ir tikina, jog jau viskas tvarkoje.

„Reikėjo duoti pailsėti skaudančiam raumeniui, tad nesinorėjo jo varginti kovose su Latvija. Dabar viskas gerai ir ruošiuosi iščiuožti ant ledo“, – hockey.lt portalui sakė D.Zubrus.

Į Didžiąją Britaniją šeštadienio rytą atskrenda D.Kasparaitis, kuris treniravosi JAV ir komandos draugus linksmino nuotaikingomis nuotraukomis ir sporto salės.

Pastaruosius dvejus metus Lietuvos rinktinė I diviziono B grupėje kovėsi su britais ir turi ne itin malonių prisiminimų. 2016 Zagrebe (Kroatija) britai atkeršijo už itin skaudų pralaimėjimą lietuviams Eindhovene (Olandija) 2:3, kai lietuviai atėmė iš britų aukso apdovanojimus iš po nosies. Zagrebe Didžioji Britanija pervažiavo lietuvius net 8:0.

Pernai Belfaste (Šiaurės Airija) britai įveikė Lietuvą 5:2, vėliau laimėjo grupę ir šiais metais žais I diviziono A grupėje.

Būtent patekti į šią grupę nusitaikė „Mūsų svajonių komanda“, kuri Lietuvos 100-mečiui rengia didžiausią metų sporto renginį ir tikisi savų aistruolių padedama iškovoti aukso apdovanojimus ir kelialapį į aukštesnę grupę.

Pasaulio čempionate „Žalgirio“ arenoje Lietuvos rinktinė iš eilės kausis su Kroatijos, Rumunijos, Japonijos, Ukrainos, Estijos rinktinėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.