EUROLYGA 2023

Biatlono sąjungos vadovas kalamas prie kryžiaus: už pagalbą rusai jam pirko prostitutes?

Tarptautinę biatloną sąjungą (IBU) toliau krečia skandalai. Sukčiavimu įtariamų vadovų tyrimas įgavo naujas spalvas. Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) ataskaita apie sąjungos prezidentą norvegą Andersą Bessebergą ir kitus vadovus gerokai peržengė Rusijos dopingo vartojimo dangstymą.

 Andersas Bessebergas<br>Scanpix.com nuotr.
 Andersas Bessebergas<br>Scanpix.com nuotr.
Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU)<br>Scanpix.com nuotr.
Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU)<br>Scanpix.com nuotr.
 Andersas Bessebergas<br>Scanpix.com nuotr.
 Andersas Bessebergas<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rokas Suslavičius

Apr 17, 2018, 10:47 AM, atnaujinta May 10, 2018, 8:55 AM

Apmokėtos medžioklės, prostitučių užsakymas, balsų pirkimas – tai tik keli būdai, kaip Rusijos atstovai siekė papirkti įtakingiausius IBU darbuotojus. WADA savo ataskaitoje teigia, kad per daugiau kaip 15 metų galėjo būti užmaskuoti net 65 galimi Rusijos biatlonininkų dopingo atvejai.

Manoma, kad iki 100 000 eurų galėjo būti sumokėta vien tam, kad 2021 metų pasaulio čempionatas įvyktų Vladimiro Putino valdomoje valstybėje.

Vokietijos dienraštis „Bild“ tikina, kad būtent po vieno gražaus vakaro su naktine plaštake IBU prezidentas Vykdomąjame komitete „prispaudė“ visus narius skirti planetos čempionatą Rusijai.

 

Austrijos finansų policijos atstovė spaudai Ingrid Maschl-Clausen pranešė, kad įtariamųjų sąrašas siekia iki 12 žmonių.

Bent 10 iš jų įtariami dėl sukčiavimo su dopingo vartojimu ar jo dangstymu, kiti du – dėl korupcijos. Konkrečios pavardės dar nėra paviešintos, tačiau pastarieji du greičiausiai bus jau minėtasis norvegas A.Bessebergas ir generalinė sekretorė vokietė Nicole Resch.

Pranešime minima, kad tyrimas buvo pradėtas dar 2017 metų pabaigoje, o iš viso jau buvo atliktos keturios kratos A.Bessebergo namuose Norvegijoje bei IBU būstinėje Austrijos mieste Zalcburge.

Atstovė spaudai Norvegijos nacionaliniam transliuotojui NRK patvirtino, kad surinkta tiek daug įrodymų, kad tyrimas gali užtrukti ir kelis mėnesius.

„Nesutinku su tokiais kaltinimais. Negavau nei vieno dolerio, euro ar norvegiškos kronos iš rusų“ – kalbėjo A.Bessebergas.

WADA pareiškė, kad ir toliau bendradarbiaus tiek su Austrijos, tiek su Norvegijos policija, o šis tyrimas įgauna vis didesnį pagreitį. Panašu, kad į viešumą greitu metu gali išlįsti vis įdomesnių faktų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją