EUROLYGA 2023

Šokėjas Deividas Stagniūnas nėrė į ledo ritulį – Detroite bando mušti įvarčius

 

I.Tobias ir D.Stagniūnas.<br>„Reuters“ nuotr.
I.Tobias ir D.Stagniūnas.<br>„Reuters“ nuotr.
I.Tobias ir D.Stagniūnas <br>AP nuotr.
I.Tobias ir D.Stagniūnas <br>AP nuotr.
D.Stagniūnas ir I.Tobias <br>AP nuotr.
D.Stagniūnas ir I.Tobias <br>AP nuotr.
D.Stagniūnas su I.Tobias sudalyvavo tik vienoje olimpiadoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Stagniūnas su I.Tobias sudalyvavo tik vienoje olimpiadoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias Sočio olimpinėse žaidynėse užėmė 17 vietą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias Sočio olimpinėse žaidynėse užėmė 17 vietą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Marius Grinbergas (sportas.info)

Apr 17, 2018, 12:15 PM

Nors Deividui Stagniūnui nepavyko įgyvendinti planų užsukti į Lietuvą balandžio pabaigoje ir čia susitikti su Dainiumi Zubrumi, Mindaugu Kieru ir kitais bičiuliais, jis internete atidžiai seks, kaip Kaune vyksiančiame pasaulio IB diviziono čempionate seksis Lietuvos ledo ritulio rinktinei, kuriai atstovauja jo draugai.

Buvęs ledo šokėjas, o dabar čiuožimo treneriu JAV dirbantis D.Stagniūnas ne tik iš tribūnų ar televizijos transliacijų žino, kas yra ledo ritulys – laisvalaikiu netoli Detroito esančiame An Arbore jis pats dedasi apsaugas, apsivelka „Black Ops“ komandos aprangą ir su lazda rankose pasineria į ledo ritulio kovų sūkurį.

„Esu gerietis, muštis – ne man. Bet, žinoma, pasistumdome, juk tai agresyvus sportas“, – juokiasi Deividas Stagniūnas, paklaustas, ar žaisdamas ledo ritulį kartais paleidžia į darbą kumščius, kaip įprasta šioje sporto šakoje.

2014 m. Lietuvos garbę Sočio olimpinių žaidynių ledo šokių varžybose kartu su Isabella Tobias gynęs D.Stagniūnas dar tais pačiais metais dėl įsisenėjusių traumų baigė sportininko karjerą.

Bet pailsėjęs ir išsigydęs traumas nutarė išbandyti sporto šaką, kuri jam labai patinka. „Ann Arbor Adult Hockey league“ varžybų D1 divizione rungtyniaujančioje ekipoje 32 metų lietuvis žaidžia dešiniajame puolimo krašte. Prieš tai olimpietis buvo gynėjas. „Būti puolėju daug geriau. Ir įvartį įmušiau“, – džiaugėsi D.Stagniūnas.

Bet jis prisipažįsta, kad kol kas neperprato visų ledo ritulio subtilybių. „Čiuožiu geriausiai savo komandoje, bet su lazda dar nelabai sekasi. Mūsų ekipa – pakankamai stipri, čia yra ir Mičigano universitetui atstovavusių vaikinų ir merginų. Tai mane net merginos apžaidžia su lazda, čiuožk nečiuožęs“, – juokėsi buvęs ledo šokėjas.

Tiesa, ledo rituliu D.Stagniūnas domisi jau senokai: „Tai viena mėgstamiausių mano sporto šakų po dailiojo čiuožimo, einu stebėti nemažai rungtynių, pats žaidžiu antradieniais ir šeštadieniais. Kai gyvenau Vašingtone, palaikiau „Capitals“ komandą, kurioje žaidė Dainius Zubrus. Ten su juo ir susipažinau, esame kartu buvę ant ledo, kai jam vykdavo čiuožimo treniruotės. O dabar gyvenu Detroite, čia Isabellos Tobias vyro šeimai priklauso NHL klubas „Red Wings“, todėl palaikau jį.“

Vaikystėje D.Stagniūnas nežaidė ledo ritulio. Šią sporto šaką išbandė jau gyvendamas JAV, nes pats treniruoja ne vieną ledo ritulininką, norintį patobulinti čiuožimo įgūdžius.

„Ann Arbor Adult Hockey league“ čempionate vyksta pavasario, vasaros, rudens ir žiemos sezonų varžybos. Neseniai pasibaigusiose žiemos pirmenybėse „Black Ops“ savo lygoje liko paskutinė, devinta. Suklupo ir kovoje dėl bilieto į atkrintamąsias varžybas. 15-oje rungtynių dalyvavęs D.Stagniūnas įmušė vieną įvartį ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Jau balandžio 21 d. „Black Ops“ pradės pavasario sezoną.

D.Stagniūnas runtyniauja 3-iuoju numeriu pažymėtais marškineliais. Tokį pat numerį yra pasirinkęs ir jo bičiulis, Lietuvos rinktinės gynėjas M.Kieras. Šiuos sportininkus sieja dar viena aistra – vandenlentės.

„Vasarą man patinka ekstremalus sportas, pavyzdžui, vandenlentės. Jomis pasivažinėju ir grįžęs į Lietuvą“, – teigė D.Stagniūnas, vasarį apsilankęs ir Pjongčango olimpinėse žaidynėse. Pagrindinis jo kelionės tikslas buvo palaikyti savo širdies draugę, Vokietijos ledo šokėją Kavitą Lorenz.

„Ji mane aplenkė. Mes su Isabella Sočyje buvome 17-ti. Be to, Kavita dalyvavo ir komandų varžybose, kur su Vokietijos rinktine buvo septinta“, – juokėsi kartu su mylimąja Detroite gyvenantis lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.