EUROLYGA 2023

J. Truchanovičius gali tapti pirmuoju lietuviu, patekusiu į rankinio Čempionų lygos pusfinalį

Jonas Truchanovičius turi puikią galimybę padaryti tai, ko dar nebuvo pavykę nė vienam lietuviui – patekti į Čempionų lygos pusfinalį. Puikų sezoną žaidžianti „Montpellier“ 20.00 val. namuose žais atsakomąsias rungtynes su „Flensburgo“ rankininkais. Pirmasis mačas Vokietijoje baigėsi lygiosiomis 28:28.

Jonas Truchanovičius gali tapti pirmuoju lietuviu, patekusiu į rankinio Čempionų lygos pusfinalį.<br> Facebook nuotr.
Jonas Truchanovičius gali tapti pirmuoju lietuviu, patekusiu į rankinio Čempionų lygos pusfinalį.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2018, 12:17 PM

Pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse J.Truchanovičius buvo vienas rezultatyviausių savo komandos žaidėjų. Tuomet lietuvis į varžovų vartus pelnė 6 įvarčius, o rezultatyviau už jį sužaidė tik 7 kartus pasižymėjęs Ludovicas Fabregasas. Toks geras lietuvio žaidimas nebuvo atsitiktinumas. Šį sezoną lietuvis Čempionų lygoje jau pelnė 47 įvarčius, o geriausias savo rungtynes sužaidė aštuntfinalio etape. Tuomet į „Barcelonos“ vartus J.Truchanovičius kamuolį siuntė net 8 kartus ir buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

Tokia „Montpellier“ sėkmė Čempionų lygoje nėra atsitiktinė. Prancūzijos lygoje „Montpellier“ šiuo metu po 21–erių sužaistų rungtynių turi 37 taškus ir yra pirmoje vietoje. Tiesa, vos dviem taškais nuo jų atsilieka daugkartinis čempionas – PSG klubas.

Pastaroji ekipa vakar jau žengė ir į Čempionų lygos pusfinalį. Pirmąsias rungtynes prieš Kielcų „Vive“ prancūzai buvo laimėję 34:28, o antrąjį mačą „PSG“ laimėjo rezultatu 35:32. Arti Čempionų lygos pusfinalio yra ir trečia prancūzų ekipa – „Nantes“. Jie pirmajame mače 33:27 nugalėjo „Skjern“ klubą, kuris lygos šešioliktfinalyje eliminavo kito lietuvio – Aideno Malašinsko atstovaujamą Zaporožės klubą „Motor“. Paskutiniame ketvirtfinalyje santykius aiškinasi „Vardar“ bei „Kiel“ ekipos, pirmajame mače makedonų „Vardar“, kuriame rungtyniauja ir latvis Dainis Krištopans, pasiekė pergalę 29:28.

Nors Jonas Truchanovičius dėl traumos praleido pirmąjį pasaulio čempionato atrankos etapą Klaipėdoje, tačiau tikimasi, jog birželio 8 dieną vienas geriausių šalies rankininkų padės nacionalinei šalies rinktinei lemiamose trečiojo atrankos etapo rungtynėse su Islandija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?