EUROLYGA 2023

Lietuvos ritulininkų dukart įveikti britai dramatiškai iškopė į pasaulio čempionato elito divizioną

Iki pasaulio ledo ritulio čempionato IA diviziono paskutiniųjų rungtynių Budapešte pagrindinio laiko pabaigos buvo likusios 15,8 sek., o aikštės šeimininkė Vengrija dar pirmavo prieš Didžiąją Britaniją 2:1. Dvikovai pasibaigus tokiu rezultatui, į elito divizioną būtų iškopę vengrai ir Kazachstanas. Bet britai spėjo išlyginti skirtumą 2:2 po Roberto Farmerio smūgio ir tai lėmė, kad į pajėgiausiųjų grupę pateko D.Britanija ir antrąją vietą užėmusi Italija.

Didžioios Britanijos ledo ritulio rinktinė iškovojo kelialapį į elito divizioną.<br> wmia2018.iihf.hockey nuotr.
Didžioios Britanijos ledo ritulio rinktinė iškovojo kelialapį į elito divizioną.<br> wmia2018.iihf.hockey nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-29 10:47, atnaujinta 2018-04-29 14:04

Prieš paskutinio turo rungtynes net keturios komandos – D.Britanija, Italija, Vengrija ir Kazachstanas – pretendavo į kelialapius.

„Neapsakomas jausmas. Sėkmingas rikošetas ir mes iškovojome aukso medalius. Tai nuostabu. Mūsų komandinė dvasia nepalaužiama. Mes tikėjome savimi iki pačios pabaigos“, – po rungtynių su vengrais, kurias britai galų gale laimėjo po baudinių (bulitų) serijos 3:2, sakė lemiamojo išlyginamojo įvarčio autorius R.Farmeris.

Vengrija pirmavo 2:0 po Christopherio Bodo ir Csanado Erdely smūgių. Antrasis įvartis buvo įskaitytas tik po vaizdo peržiūros, nes ritulys į vartus pateko nuo vengro peties.

Likus 9 min. iki trečio kėlinio pabaigos, britas Robertas Downas sušvelnino skirtumą 1:2. Likus 4 min. vengras Janošas Hari nerealizavo baudinio (bulito).

Paskutinėmis sekundėmis D.Britanijos rinktinė po minutės petraukėlės žaidė tuščiais vartais – šešiese prieš penkis – surengė šturmą ir R.Farmeris išlygino rezultatą.

Likus 8 sek. iki trečiojo kėlinio pabaigos Vengrija dar sukūrė paskutinę pavojingą progą prie britų vartų, bet vartininkas Benas Bownsas išgelbėjo savo ekipą.

Bulitų serijoje pergalingą smūgį atliko Benas O’Connoras. Britai, kurie IA diviziono čempionate iškovojo keturias pergales iš penkių galimų, pranoko smūgiais Vengriją (43-33).

„Mes niekada nenustojome kovoti ir nepasidavėme. Mes buvome kaip šeima, mes buvome labai vieningi ir esame geriausi draugai“, – po mačo kalbėjo geriausiu turnyro gynėju pripažintas B.O'Connoras.

Didžioji Britanija į ledo ritulio elitą grįžta po 24 metų petraukos. Per dvejus metus britai iš IB diviziono pateko į 16-os pajėgiausiųjų komandų grupę.

D.Britanija (11 tšk.) ir Italija (9 tšk.) dalyvaus 2019 metų IIHF pasaulio čempionate Slovakijoje (Bratislavoje ir Košicėje).

Kazachstanas (9 tšk.) IA divizione užėmė trečiąją vietą, o toliau išsirikiavo Vengrija (7 tšk.), Slovėnija (6 tšk.) ir Lenkija (3 tšk.). Lenkai iškrito į IB divizioną.

Kitose paskutinuo turo rungtynėse Italija įveikė Slovėniją 4:3 paskutinėmis pagrindinio laiko sekundėmis, o Kazachstanas sutriuškino Lenkiją 6:1.

Lietuvos rinktinė kuri šeštadienį laimėjo IB diviziono čempionatą kaune ir iškovojo kelialapį į IA grupę, prieš pasaulio čempionatą su britais žaidė dvejas draugiškas rungtynes ir abejas laimėjo 3:2 ir 7:2.

Kitais metais lietuvių varžovais bus Kazachstanas, Vengrija ir Slovėnija. Likusios dvi lietuvių priešininkės paaiškės tik gegužės viduryje, kai baigsis elito diviziono čempionatas. Dvi prasčiausios rinktinės iš šio diviziono kartu su Lietuva žais IA divizione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.