EUROLYGA 2023

Rėžė atsaką į kaltinimus bokso federacijai: „Kuo patys smirda, bando kitus sutepti“

Lietuvos bokso federacijoje (LBF) kilo sujudimas. Pirmadienį pasirodė LBF viceprezidento Pauliaus Zabielsko bei po teismų į generalinio sekretoriaus pareigas prieš mėnesį sugrąžinto Antano Arėškos pareiškimai, neva į federacijos apskaitą neįtraukiami dešimtys tūkstančių eurų, pinigai dingsta.

 LBF prezidentas D.Šaluga (dešinėje) federacijai mestus kaltinimus vadina šmeižtu ir nevykusia rinkimine kampanija.<br> Lrytas.lt montažas
 LBF prezidentas D.Šaluga (dešinėje) federacijai mestus kaltinimus vadina šmeižtu ir nevykusia rinkimine kampanija.<br> Lrytas.lt montažas
Darius Šaluga pasirodžiusią informaciją vadina šmeižtu.<br>M.Kulbio nuotr.
Darius Šaluga pasirodžiusią informaciją vadina šmeižtu.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 7, 2018, 4:11 PM, atnaujinta May 7, 2018, 4:17 PM

„Dar balandžio 28 dieną pateikiau atvirus klausimus federacijos prezidentui D.Šalugai apie tai, kodėl į federacijos apskaitą nėra įtraukti dešimtys tūkstančių eurų ir kas priėmė tokį sprendimą, tačiau gavau atsakymą, kad federacijos prezidentas „nemato prasmės mėtytis nepagrįstais kaltinimais“, – apie savo pastangas išsiaiškinti situaciją, kur dingo federacijos lėšos papasakojo P.Zabielskas.

Jis ir A.Arėška teigė, kad yra ne vienas renginys, kurio pajamos neįtrauktos į apskaitą. A.Arėška patvirtino, kad artimiausiu metu, nesulaukus išsamių paaiškinimų iš federacijos vadovo, dėl paaiškėjusių skandalingų faktų bus kreipiamasi į finansinę priežiūrą vykdančias valstybės institucijas ir prokuratūrą.

Į pasirodžiusią informaciją greitai sureagavo ir pats LBF prezidentas Darius Šaluga, kuris išplatino pranešimą bei kaltinimus pavadino šmeižtu.

„Visos Lietuvos bokso federacijos (LBF) lėšos yra apskaitytos pagal Lietuvos Respublikos įstatymus ir LBF turi visus tai patvirtinančius dokumentus. LBF finansai yra kruopščiai revizuojami, išsami revizoriaus ataskaita yra patvirtinta LBF eilinėje ataskaitos konferencijoje ir patvirtinta vienbalsiai, kaip ir finansinė ataskaita. Po teismų maratono į LBF generalinio sekretoriaus postą atsisėdęs Antanas Arėška, kartu su viceprezidento pareigas einančiu Pauliumi Zabielsku, nepagrįstai šmeižia Lietuvos bokso federaciją ir visą bokso visuomenę. Nors teisininkai ne kartą ragino dėl šių veikėjų skleidžiamo šmeižto kreiptis į teismus, nebenorime veltis į teisminius ginčus ir eikvoti lėšas teisininkams, o ne boksininkams. Sportininkams lėšos yra daug labiau reikalingos“, – buvo rašoma pranešime.

Lrytas.lt susisiekė su D.Šaluga, kuris plačiau pakomentavo P.Zabielsko bei A.Areškos mestus kaltinimus.

– Paskleista informacija, esą į LBF apskaitą neįtraukiami dešimtys tūkstančų eurų. Kaip yra iš tikrųjų? 

– Situacija yra tokia, kad prieš du metus vyko rinkiminė konferencija ir gerb. Antanas Arėška su kitais žmonėmis, kurie dabar bando drumsti vandenį ir jau bando ruoštis kitai rinkiminei konferencijai, nebuvo išrinkti į  Lietuvos bokso federacijos (LBF) komitetą. Tuomet A.Arėška išeidamas pasisavino ir iki šios dienos neperdavė federacijai jai priklausančio turto – gyvybiškai svarbių dokumentų, tokių kaip įstatai, finansiniai dokumentai bei LBF antspaudas.  

Kalbant apie Dano Pozniako turnyrą, prie kurio jie daugiausia ir prikibo, tai yra visiškas šmeižtas, kadangi visi pinigai, su kasos pajamų orderiais buvo atiduoti toms delegacijoms, kurios atvažiavo ir visi pinigai iki kiekvieno cento yra įnešti į bokso federacijos sąskaitą bei apskaityti. Du metus iš eilės yra atsisakaitoma konferencijoje. Viskas yra patvirtinta ir jokių neatitikimų nėra. Tuo labiau, kiekvienais metais siunčiamos ataskaitos ir Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamentui (KKSD) apie panaudotas lėšas ir panašiai. Ten vėl gi jokių neatitikimų nėra.

Galima daryti prielaidą, kad A. Arėška tokių  veiksmų ėmėsi dėl to, jog jam esant generaliniu sekretoriumi, jokios turnyrų lėšos nebuvo apskaitomos ir negrąžinant dokumentų, stengiamąsi tai nuslėpti. 

Kaip sakoma, kuo patys smirda, tuo bando ištepti kitus. Du metus skaidriai dirbantį ir tinkamai vadovaujantį komitetą.

– Tai jiems naudinga tokių veiksmų imtis, kad po rinkimų užsitikrintų vadovavimą?

– Kadangi birželio 9 dieną artėja rinkimai, jie yra kaip opozicija, kuri jaučia, kad palaikymo Lietuvos bokso federacijos narių tarpe neturi ir bando visokias nesąmones traukti bei suklaidinti narius. Netikiu, kad tai pavyks. Tokiais veiksmais jie nei sau padeda, nei visam boksui.

Informacija paprastai patikrinama – yra finansiniai dokumentai ir aš, kaip federacijos prezidentas, juos atnešiu ir pateiksiu. Parodysiu juos konferencijoje ir greitai paaiškės, kas čia tas neapskaitytas lėšas turėjo. Dar kartą pabrėšiu – tų dokumentų, kai A.Areška buvo generalinis sekretorius ligi šiol nėra. Klausimas – kodėl?

– Vadinasi, tai yra šmeižtas?

– Be jokios abejonės. Jie net neturi pagrindo matyti finansinių dokumentų. Tai kokiu būdu galima patikrinti, kad neapskaitytos lėšos? Įdomu. Gal turi kažkokį jausmą? Iš tikrųjų tai yra nesamonė, šlykštu net ir klausyti tokių žmonių.

– Duosite konkretų atsaką?

– Kol kas palaukime birželio 9 dieną vyksiančios konferencijos, kurioje demokratiniu bei viešu balsavimu bus išrinkta nauja federacijos vadovybė. Jeigu nebūsiu perrinktas, visi finansiniai dokumentai su visais komentarais bus perduoti naujam komitetui, prezidentui ir viską bus galima skelbti svarstyti ir kalbėti, ką daryti. 

Dabar yra tik viešas spekuliavimas, bandymas naudoti keistas rinkimines kampanijas. Bet tai niekur neveda. Nėra normaliai veikiančio komiteto ir federacija yra paralyžiuota. Aš bandau daryti viską, kad varžybos vyktų sklandžiai, sportininkai turėtų sąlygas, vyktų visas darbas. Jeigu žmonės tokiais būdais nori tapti federacijos valdžia, tai aš juos sveikinu. Jeigu tik nariai norės tokių vadovų, aš su malonumu pasitrauksiu. Tai yra šmeižtas, nesamonės ir nieko daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.