EUROLYGA 2023

Skandalas Lietuvos bokso federacijoje: prezidentas tyli dėl tūkstančių „ore pakibusių“ eurų

Lietuvos bokso federacija 2017-ųjų kovo 7-11 dienomis Vilniuje organizavo ir vykdė 12-ąjį tarptautinį Dano Pozniako vardo bokso turnyrą Vilniuje, kuriame dalyvavo 99 boksininkai iš 18-os pasaulio šalių. Tai vienas iš didžiausių ir svarbiausių jaunimo bokso turnyrų Europoje, turintis ilgametes tradicijas, jis yra įtrauktas į Europos bokso konfederacijos (EUBC) varžybų kalendorių.

Bokso federacija pastaruoju metu krato skandalai<br>
Bokso federacija pastaruoju metu krato skandalai<br>
Bokso federacija pastaruoju metu krato skandalai<br>
Bokso federacija pastaruoju metu krato skandalai<br>
Anot verslininko, D.Šaluga (nuotraukoje) jam suorganizavo susitikimą su tuometiniu sostinės meru Artūru Zuoku.<br>R.Jurgaitis
Anot verslininko, D.Šaluga (nuotraukoje) jam suorganizavo susitikimą su tuometiniu sostinės meru Artūru Zuoku.<br>R.Jurgaitis
Lietuvos bokso federacijos prezidentas D.Šalūga ir „Hummel“ direktorius A.Krukis pasirašo sutartį.<br>M.Kulbio nuotr.
Lietuvos bokso federacijos prezidentas D.Šalūga ir „Hummel“ direktorius A.Krukis pasirašo sutartį.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Šalugos ir A.Arėškos kova persikelia į teismą.<br>lrytas.lt montažas
D.Šalugos ir A.Arėškos kova persikelia į teismą.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 7, 2018, 10:50 AM, atnaujinta May 7, 2018, 10:53 AM

Ir pernai jame kovojo boksininkai iš Lietuvos, Ukrainos, Turkijos, Lenkijos, Italijos, Vengrijos, Austrijos, Latvijos, Estijos, Prancūzijos, Ispanijos, Danijos, Suomijos, Čekijos, Rusijos, Baltarusijos, Izraelio bei Kroatijos.

Tačiau 2018 metų kovo 23-iosios dienos ataskaitinės LBF konferencijos metu Lietuvos bokso federacijos vadovams pateikus metinę finansinę ataskaitą už 2017 metus paaiškėjo, kad federacija iš šio turnyro oficialiai negavo nei vieno euro pajamų, nors remiantis ta pačia ataskaita, minėtam turnyrui organizuoti išleido net 40 tūkst. 454 eurus.

„Tai skandalinga informacija, nes kiekviena valstybė, siunčianti į turnyrą dalyvius, moka dalyvio mokesčius. 2017 m. jie sudarė po 50 eurų žmogui per dieną. Nesunku suskaičiuoti, kad federacijos pajamos turėjo sudaryti ne mažiau kaip 34 tūkstančius eurų. Tuo labiau, kad pabendravome su kitų šalių federacijomis ir jos patvirtino, kad sumokėjo pinigus grynais pinigais tuo metu federacijos generalinio sekretoriaus pareigas ėjusiam Donatui Mačianskui“, – teigė federacijos viceprezidentas Paulius Zabielskas.

„D.Mačianskas 2018 gegužės 4 d. Pasvalyje įvykusio LBF narių susitikimo metu patvirtino, kad pinigus iš visų dalyvių surinko, tačiau kodėl jie buvo neįtraukti į federacijos oficialią apskaitą paaiškinti negalėjo. Tik paminėjo, kad lėšos nėra dingusios, o buvo įneštos į federacijos sąskaitą“, – stebėjosi P.Zabielskas.

Informacijos neteikia ir federacijos prezidentas Darius Šaluga, nors jis, kaip įstaigos vadovas privalo užtikrinti tinkamą federacijos lėšų apskaitą.

„Dar balandžio 28 dieną pateikiau atvirus klausimus federacijos prezidentui D.Šalugai apie tai, kodėl į federacijos apskaitą nėra įtraukti dešimtys tūkstančių eurų ir kas priėmė tokį sprendimą, tačiau gavau atsakymą, kad federacijos prezidentas „nemato prasmės mėtytis nepagrįstais kaltinimais“, – apie savo pastangas išsiaiškinti situaciją, kur dingo federacijos lėšos papasakojo P.Zabielskas.

Po teismo sprendimo jkovo 27-ąją atgal į LBF generalinio sekretoriaus pareigas sugrąžintas ir iš D.Mačiansko postą perėmęs Antanas Arėška, patvirtino, kad situacija finansais federacijoje jam žinoma: „Yra ir daugiau LBF vykdytų renginių, kurių pajamos neįtrauktos į apskaitą. Pavyzdžiui, 2017 metais vykdyti trenerių mokymo kursai kartu su AIBA organizacija. Jiems organizuoti buvo gautos Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšos (programa „Bokso šakos trenerių ir teisėjų kvalifikacijos kėlimo kursai“) – 3000 eurų. Taip pat buvo renkami pavedimais ir mokėjimai grynaisiais pinigais iš pačių mokymuose dalyvavusių trenerių. Mano skaičiavimais buvo surinkta apie 5000 eurų. Kur tos lėšos nukeliavo ir kodėl buvo neįtrauktos į LBF finansines ataskaitas, lieka neaišku.“

A.Arėška patvirtino, kad artimiausiu metu, nesulaukus išsamių paaiškinimų iš federacijos vadovo, dėl paaiškėjusių skandalingų faktų bus kreipiamasi į finansinę priežiūrą vykdančias valstybės institucijas ir prokuratūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.