EUROLYGA 2023

Lietuvos vyrų rankinio lygoje dėliojami paskutiniai taškai

Lietuvos rankinio lygoje dėliojami paskutiniai taškai. Šeštadienį Kauno „Granito–Kario“ rankininkai po labai atkaklios kovos palaužė KTU ekipą (41:39) ir seriją dėl trečiosios vietos laimėjo rezultatu 2:0. Tuo tarpu Klaipėdos „Dragūnas“ po šios dienos pergalės prieš Vilniaus "Šviesą" (29:27) didžiajame finale taip pat pirmauja 2:0, tačiau ten serija žaidžiama iki trijų pergalių.

 Klaipėdos „Dragūnas“ Vilniuje.<br> rankinis.lt nuotr.
 Klaipėdos „Dragūnas“ Vilniuje.<br> rankinis.lt nuotr.
Kauno „Granitas-Karys“ iškovojo Lietuvos čempionato bronzos medalius.<br> rankinis.lt nuotr.
Kauno „Granitas-Karys“ iškovojo Lietuvos čempionato bronzos medalius.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2018, 8:41 PM, atnaujinta May 12, 2018, 8:57 PM

„Granitas–Karys“ antrosiose serijos rungtynėse su KTU ekipa išsigelbėjo tik po pratęsimo. Didelę rungtynių dalį pirmavę KTU rankininkai subyrėjo antrojo kėlinio pabaigoje ir granitiečiai išplėšė pratęsimą.

Likus 8 minutėms iki antrojo kėlinio pabaigos KTU klubas dar pirmavo 5 įvarčių skirtumu (32:28) ir jau atrodė, jog serijoje reikės trečiųjų rungtynių. Likus žaisti dvi minutess namuose žaidusi KTU ekipa vis dar pirmavo 2 įvarčiais (34:32), tačiau paskutinėmis minutėmis neapsigynė nuo Vaido Drevinsko ir Karolio Grigo tikslių metimų ir komandos keliavo į pratęsimą (34:34).

Pratęsimo metu „Granitas–Karys“ jau sužaidė užtikrinčiau ir šventė pergalę 41:39. KTU ekipai tai buvo pirmasis sezonas aukščiausioje Lietuvos rankinio lygoje, o „Granito–Kario“ ekipai tai jau trečioji bronza paeiliui.

„Granitas–Karys“: Modestas Štarolis 14, Vaidas Drevinskas 8, Karolis Grigas 7, Mindaugas Urbonas 6, Mindaugas Barzdenis 3 įvarčiai.

KTU: Vilius Juozaitis 11, Karolis Jankauskas 10, Arminas Stankūnas 7, Algirdas Lazauskas 5 įvarčiai.

Didžiajame finale antrosios rungtynės jau buvo kiek mažiau atkaklios nei mūšis Klaipėdoje. Jau pirmajame kėlinyje daugkartiniai Lietuvos čempionai iš Klaipėdos atitrūko nuo kiek netikėtai į finalą prasibrovusios „Šviesos“. Po pirmųjų 30 minučių „Dragūnas“ pirmavo rezultatu 15:10.

Antrajame kėlinyje „Dragūnui" buvo pavykę ir dar labiau padidinti savąjį pranašumą. Vienu metu klaipėdiečiai pirmavo net 9 įvarčiais (24:15), tačiau tuomet „Šviesa“ pradėjo mažinti atsilikimą iki varžovų. Likus žaisti daugiau nei 2 minutes ekipas skyrė jau tik 4 įvarčiai (29:25), tačiau per likusį laiką „Šviesai“ pavyko jau tik sumažinti atsilikimą iki 2 įvarčių (29:27), tačiau pergalę vis tiek šventė „Dragūnas“.

Paskutinį žingsnį šiame finale klaipėdiečiai galės žengti jau gegužės 16-ąją dieną savo žiūrovų akivaizdoje Klaipėdoje. Nuo 2010–ųjų „Dragūnas“ Lietuvos čempionu netapo tik vieną kartą – 2016 metais čempionatą laimėjo Alytaus „Almeida–Stronglasas“.

„Dragūnas“: Lukas Vanagas 8, Laurynas Palevičius 7, Laurynas Simonavičius 4, Gintaras Cibulskis, Šarūnas Ugianskis ir Lukas Juškėnas po 3 įvarčius.

„Šviesa“: Valdas Drabavičius 9, Karolis Antanavičius 6, Tomas Bernatavičius 4, Artūras Švilpa 3 įvarčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.