EUROLYGA 2023

V. Blekaitis su galiūnų rinktine tikisi išplėšti pergalę prieš pasaulio čempionus

Galiūnų sporto mėgėjai šeštadienį Kaune turės išskirtinę galimybę išvysti Pasaulio ir Lietuvos vyrų komandų kovą. Šiemet šalies rinktinę suformavęs pasaulio čempionas Žydrūnas Savickas aikštėje pats nepasirodys dėl patirtos traumos, tačiau teigė neslepiantis, jog iš jaunimo tikisi puikių rezultatų. Rinktinės narys Vidas Blekaitis tvirtina, jog varžybos turėtų būti kaip niekad sunkios ir kupinos iššūkių, mat šiemet Pasaulio vyrų komandos sudėtyje yra itin stiprių sportininkų.

 V.Blekaitis su galiūnų rinktine tikisi pergalės.
 V.Blekaitis su galiūnų rinktine tikisi pergalės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 12:28 PM, atnaujinta May 18, 2018, 12:29 PM

Neseniai iš Filipinų grįžęs Ž. Savickas dar negali varžytis dėl patirtos traumos, bet tikisi, kad artimiausiu metu grįš į varžybų areną. Šis sezonas bus Ž. Savickui paskutinis, jis paskalbė apie tai metų pradžioje. 

„Prisipažinsiu, pasiruošimo nuotaikos nebuvo džiugios. Tiek aš, tiek kolega Vytautas Lalas esame traumuoti ir negalime varžytis. Šių metų rinktinę sudaro Marius Lalas, Vidas Blekaitis, debiutantai Karolis Aleksandravičius ir Martynas Brusokas. Manau, šios varžybos bus puiki proga pasireikšti jaunimui. Tuo tarpu mums tai – galimybė pasidalinti savo patirtimi ir žiniomis su jaunosios kartos sportininkais“, – sako žinomiausias šalies galiūnas. 

Lietuvos rinktinės narys ilgametis čempionas V. Blekaitis kalbėdamas apie šeštadienio mačą neslėpė, jog šiemet komandos sudėtis itin neįprasta. Jo teigimu, laukia įtempta ir įdomi kova.

„Dalyvaudamas treniruotėje buvau maloniai nustebintas Martynos Brusoko pasiruošimu. Manau, su jo pagalba galėsime deramai atstovauti šaliai. Kitas jaunėlis, Karolis Aleksandravičius, iš jėgos trikovės atėjo į galiūnų sportą ir jau pirmaisiais metais buvo įtrauktas į rinktinę. Marius Lalas šiuo metu yra vienas stipriausių, geriausią formą turinčių galiūnų Lietuvoje – jis bus mūsų komandos variklis. Aš jau esu šio sporto veteranas, mano karjera pamažu eina į pabaigą, tačiau šiemet dar nusprendžiau sudalyvauti“, – komandos sudėtį komentavo V. Blekaitis.

Pats galiūnas stipriausias jaučiasi rungtyse, kuriose yra pritūpimų ir atkėlimų. Kaip tik daugiausia žiūrovų dėmesio, kaip įprastai, ir turėtų sulaukti viena iš atkėlimo rungčių, kurios metu stipruoliai kels daugiau nei toną sveriantį nuolatinio galiūnų partnerio „Cramo“ automobilį. 

Anot sporto veterano, Pasaulio rinktinės sudėtis šiemet tikrai įspūdinga. Jai priklauso Kšištofas Radzikovskis iš Lenkijos, Markas Feliksas iš Jungtinės Karalystės, Matjaz Belsakas iš Slovėnijos bei Dainis Zageris iš Latvijos. Nepaisant to, V. Blekaitis tikisi gerų rezultatų ir pergalės. 

„Šie sportininkai yra vieni didžiausių galiūnų sporto žvaigždžių. Anksčiau su rinktine skindavome pergales, mums padėdavo ir namų sienos, tačiau šiemet turime dar daugiau motyvacijos kovoti. Jeigu nugalėsime, neabejoju, pergalė bus sunki ir išvargta. Jei visgi pralaimėsime, nenusivilsime, nes mūsų komanda yra perspektyvi ir atjaunėjusi“, – prieš varžybas pasakojo V. Blekaitis.

Galiūnų varžybos „Lietuva vs. Pasaulis“ vyks šeštadienį, gegužės 19 d., nuo 13 val. Kauno senosios prieplaukos krantinėje (Amfiteatre). Abiejų komandų laukia šios rungtys: padangų metimas į aukštį, pritūpimas su burbulais, rąsto kėlimas dviese, automobilio atkėlimas, akmens perkėlimas, kėlimo estafetė (luitas, rąstas, apolono ašis, hantelis) ir bokalų laikymas. Pertraukų metų bus organizuojamos rungtys žiūrovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.