EUROLYGA 2023

Apdovanoti geriausi Lietuvos rankininkai

Klaipėdos „Dragūnui“ antrus metus iš eilės įteikti Lietuvos rankinio lygos aukso medaliai bei čempionų taurė. Oficialiose iškilmėse, kurios vyko Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre, apdovanotos visos prizines vietas užėmusios komandos bei išdalinti individualūs apdovanojimai.

Apdovanoti geriausi Lietuvos rankinio lygos žaidėjai bei komandos<br> LRF nuotr.
Apdovanoti geriausi Lietuvos rankinio lygos žaidėjai bei komandos<br> LRF nuotr.
Apdovanoti geriausi Lietuvos rankinio lygos žaidėjai bei komandos<br> LRF nuotr.
Apdovanoti geriausi Lietuvos rankinio lygos žaidėjai bei komandos<br> LRF nuotr.
Apdovanoti geriausi Lietuvos rankinio lygos žaidėjai bei komandos<br> LRF nuotr.
Apdovanoti geriausi Lietuvos rankinio lygos žaidėjai bei komandos<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 25, 2018, 4:34 PM, atnaujinta May 25, 2018, 4:40 PM

Medaliais džiaugėsi Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus ekipos

Pati laimingiausia antra vieta – taip buvo galima apibūdinti Vilniaus „Šviesos“ rankinio klubą, kuris antrą kartą klubo istorijoje pasipuošė sidabro medaliais. Reguliarųjį sezoną trečioje vietoje baigę vilniečiai ketvirtfinalyje nugalėjo kitą sostinės ekipą – HC „Vilnių“ ir žengė į pusfinalį. Ten ambicinga ir jauna Vilniaus komanda susigrūmė su vienais iš sezono favoritų Kauno – „Granito – Kario“ rankininkais. Pirmąsias pusfinalio rungtynes Kaune įtikinamai pralaimėję vilniečiai vėliau iškovojo dvi pergales ir žengė į lygos finalą. Nors ten serijoje ir pralaimėta 3:0, tačiau kaip teigė komandos lyderis Valdas Drabavičius antra vieta klubui yra puikus pasiekimas.

Bronza trečius metus iš eilės liko Kaune. „Granito – Kario“ ekipa galingai atrodžiusi viso sezono metu buvo įvardijama kaip ekipa, galinti nukarūnuoti „Dragūną“. Vis tik, lemiamų sezonų kovų metu fortūna atsuko kauniečiams nugarą ir jiems teko kautis tik mažajame finale. Jame legendinis Kauno rankinio klubas susigrūmė su kita Kauno ekipa – „KTU“. Lygos debiutantai nors ir priešinosi „Granitui – Kariui“, tačiau pastarieji įrodė savo pranašumą ir iškovojo trečiąją vietą.

Kaip ir pernai stipriausia šalies ekipa tapo Klaipėdos „Dragūnas“. Sezono metu traumų kamuota uostamiesčio ekipa aukščiausia pavarą įjungė atkrintamosiose varžybose. Artūro Juškėno vadovaujama komanda atkrintamųjų varžybų metu nepatyrė nei vienos nesėkmės ir išsaugojo čempionų taurę Klaipėdoje. Nuo 2010 – ųjų „Dragūnas“ čempionų titulu nesidžiaugė tik kartą, prieš tris sezonus juos įveikęs buvo Alytaus „Varsos – Stronglaso“ klubas.

Geriausiame septynete – sezono lyderiai

Renkant geriausius sezono žaidėjus užfiksuota ne viena intriga. Vis tik, didžiąją dalį individualių laimėjimų susižėrė prizines vietas iškovojusių komandų žaidėjai.

Geriausiu lygos vartininku buvo išrinktas Kauno „Granito – Kario“ vartų sargas Lukas Gurskis. Jis balsavime surinko vos keliais balsais daugiau už savo pagrindinius konkurentus Beną Vaicekauską (Klaipėdos „Dragūnas“) ir Edmundą Pelėda (Vilniaus VHC „Šviesa“).

Renkant kairįjį kraštą intrigos jau nebuvo. Čia be didesnės konkurencijos išrinktas puikų sezoną Kauno „Granito – Kario“ klube žaidęs Mindaugas Urbonas. Antrąją vietą rinkimuose užėmė Laurynas Simonavičius iš „Dragūno“, trečias Rokas Lastauskas iš „Varsos – Stronglaso“.

Kitame krašte – dešinėje pusėje taipogi buvo ryškus favoritas – Valdas Drabavičius iš „Šviesos. Palikęs sau už nugaros Lauryną Palevičių iš „Dragūno“ ir Gintautą Adamkevičių iš „Varsos – Stronglaso“ vilniečių lyderis pasiėmė šį apdovanojimą.

Įžaidėjo pozicijoje nugalėjo jaunystė. Lukas Juškėnas, kurio atstovaujamas „Dragūnas“ tapo čempionais, buvo išrinktas geriausiu sezono įžaidėju. Nedaug nuo jo atsiliko Tomas Bernatavičius iš „Šviesos“ bei Žygimantas Micevičius iš „Varsos – Stronglaso“.

Kairiajame pusiau krašte triumfavo dar vienas Vilniaus „Šviesos“ žaidėjas. Lemiamą pusfinalio įvartį pelnęs Karolis Antanavičius rinkimuose aplenkė Luką Vanagą („Dragūnas“) bei Vaidą Drevinską („Granitas – Karys).

Kitoje pusėje – dešiniajame pusiau krašte geriausiu išrinktas Žanas Gabrielius Virbauskas iš „Dragūno“. Antras šioje pozicijoje liko Modestas Štarolis („Granitas – Karys“), o trečias Karolis Jankauskas („KTU“).

Gintaras Cibulskis – geriausias linijos žaidėjas. Paskelbus šį apdovanojimą salėje nugriaudėjo galingi aplodismentai. Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjas šioje nominacijoje aplenkė Irmantą Asakavičių iš „Varsos Stronglaso“ ir Martyną Lapisnką iš HC „Vilniaus“.

Naudingiausias – vicečempionas iš Vilniaus

Be pozicijų žaidėjų buvo apdovanoti ir dar trys individualūs laimėjimai. Balsavime geriausiu lygos gynėju buvo išrinktas „Varsos – Stronglaso“ atstovas Remigijus Čepulis, kuris aplenkė 2-3 vietas pasidalinusius Kęstutį Kremerį („Dragūnas“) ir Manvydą Lazauską („Granitas – Karys“).

Nors rezultatyviausiu lygos žaidėju tapo Mindaugas Urbonas, kuri viso šiame sezone pelnė net 228 įvarčius (vidutiniškai po 9,9 per rungtynes), tačiau naudingiausio žaidėjo titulas iškeliavo į Vilnių. Naudingiausiu lygos žaidėju buvo išrinktas Vilniaus VHC „Šviesos“ lyderis Valdas Drabavičius. Jo vedama „Šviesa“ šį sezoną viršijo daugelio prognozes ir iškopė į lygos finalą bei pasipuošė sidabro medaliais. Pats dešinysis krašas šiame sezone pelnė net 201 įvartį ir buvo antras žaidėjas lygoje ir pagal šį statistinį rodiklį.

Renginio metu specialiu „garbingo žaidimo prizu“ buvo apdovanotas ir pagerbtas „KTU“ ekipos dj – Gediminas Juodelė, kuriam atiteko padėka už nepriekaištingai atliekamą garso operatoriaus darbą rankinio rungtynių metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.