EUROLYGA 2023

Motokroso čempionas: „Klaidinga galvoti, kad užtenka vien talento“

Greičiausias Lietuvos motokroso lenktynininkas, daugkartinis šalies čempionas Arminas Jasikonis (20 m.) – pirmasis ir vienintelis lietuvis, kuriam pavyko pasaulio čempionate (MXGP) užlipti ant etapo nugalėtojų pakylos. Kažkada tik svajojęs susirungti su stipriausiais planetos motokrosininkais, dabar jis jau nori patekti į geriausiųjų trejetuką.

 Motociklininkas Arminas Jasikonis. <br> LMŽ nuotr.
 Motociklininkas Arminas Jasikonis. <br> LMŽ nuotr.
 Motociklininkas Arminas Jasikonis. <br> LMŽ nuotr.
 Motociklininkas Arminas Jasikonis. <br> LMŽ nuotr.
 Motociklininkas Arminas Jasikonis. <br> LMŽ nuotr.
 Motociklininkas Arminas Jasikonis. <br> LMŽ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-05-25 10:42, atnaujinta 2018-05-25 12:13

„Daug talentingų motociklininkų nieko nepasiekė, nes galvojo, kad užtenka vien talento, o stengtis nereikia. Tačiau jie klydo – ruoštis reikia ištisus metus. Žiemą daug sportuoju salėje, bėgu, minu dviratį, vasarą stengiuosi kuo daugiau važiuoti motociklu“, – pasakoja motokrosininkas.

Minti dviratį ir važiuoti motociklu A. Jasikonis išmoko beveik tuo pat metu – būdamas ketverių. „Važiuoti motociklu buvo tėčio svajonė, tačiau tam jis neturėjo galimybių, trūko pinigų. Todėl vėliau visa tai tėtis perdavė man. Kadangi šiuo sportu užsiimti pradėjau dar vaikystėje, prie jo gana greitai priprato ir mama. Visada jaučiau ir tebejaučiu didelį abiejų tėvų palaikymą.“

Nori būti geriausiųjų trejetuke

„Anksčiau svajojau bent sudalyvauti pasaulio čempionate. Apie lipimą ant podiumo net minčių neturėjau. O dabar jau svajoju patekti į viso čempionato geriausiųjų trejetuką.

Kai kartu su geriausiais pasaulio motokroso lenktynininkais užlipau ant podiumo ir pamačiau trispalvę, apėmė neapsakomas jausmas. Tai buvo geriausia diena mano gyvenime. Tikiuosi, kad tokių bus dar daug“, – atvirauja A. Jasikonis

Lygindamas Lietuvos ir Belgijos trasas, sportininkas pastebi: „Lietuvoje ši sporto šaka tikrai populiarėja. Mes turime daug trasų ir motokroso sporto šaka užsiimančiųjų. Palyginti su Belgija, nors važiuotojų ši šalis turi daug daugiau, tačiau ten tėra 4 trasos. Todėl manau, kad šis sportas tikrai gali išpopuliarėti Lietuvoje.“

Motokrosas kaip dėlionė

Pašnekovo įsitikinimu, bręstančiam motociklų kroso lenktynininkui būtina gera fizinė forma, ištvermė, ryžtas nepasiduoti. „Kiekvienos varžybos yra tarsi dėlionė – rezultatas bus toks, kokį pats susidėsi. Labai svarbu, kad visos savybės būtų stiprios, nes net ir smulkmenos daro įtaką.

Pavyzdžiui, jei susipyksi su tėvais, tai apimtam blogų emocijų važiuoti nesiseks. Viskas tarpusavyje turi derėti – tik tokiu atveju pavyks pasiekti geriausių rezultatų. Motokroso varžybose svarbus ir ūgis – žemesniam lenktynininkui važiuoti paprasčiau. Tiesa, pasaulio čempionate esu aukščiausias bei jauniausias savo klasės sportininkas, tačiau turiu savą važiavimo techniką, todėl problemų dėl ūgio nekyla“, – pasakoja Lietuvos rinktinės narys.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.