EUROLYGA 2023

Istorinė sutartis parolimpiečiams atvėrė duris į Japoniją

Lietuvos parolimpiečiai jau šį rudenį keliaus į Japoniją, kur surengs treniruočių stovyklą. Duris į Japoniją mūsų sportininkams atvėrė bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) ir Hiracukos miesto. Sutartį šį ketvirtadienį Vilniuje parašais įtvirtino LPOK prezidentas Mindaugas Bilius ir Hiracukos miesto atstovai. 

M.Bilius (kairėje) gerina sąlygas LPOK sportininkams.<br>T.Bauro nuotr.
M.Bilius (kairėje) gerina sąlygas LPOK sportininkams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 5:03 PM

„Tai - istorinis susitarimas. Mūsų sportininkai pirmą kartą turės galimybę stovyklauti šalyje, besirengiančioje olimpinėms ir parolimpinėms žaidynėms. Parolimpiečiams tai neįkainojama patirtis. Itin svarbu susipažinti su šalies kultūra, sporto bazėmis, klimatu. Pasirengimas Tokijo parolimpinėms žaidynėms bus kokybiškas kaip niekada, o tai turėtų atsispindėti rezultatuose“, - sutartimi džiaugėsi LPOK prezidentas Mindaugas Bilius. 

Hiracukos miestas įsikūręs Kanagavos prefektūroje - apie 60 kilometrų nuo 2020 m. žaidynių sostinės Tokijo. Hiracukoje prieš kelis mėnesius lankėsi ir sporto bazes apžiūrėjo M. Bilius. 

„Miestas turi aukšto lygio bazes, pritaikytas neįgaliesiems. Taigi, ir sveikieji, ir neįgalieji turi vienodas sąlygas. Japonų požiūris labai džiugina. Mūsų atletai čia gyvens ir sportuos nemokamai. Hiratsuka padengs ir trenerių bei asistentų pragyvenimo išlaidas. Dėl buities nereikės sukti galvų, visą dėmesį galima bus skirti sportui. LPOK mokės tik už skrydžius. Esame dėkingi Hiratsukos vadovams už viską, ką mums pasiūlė“, - sakė M. Bilius. 

Susitikime dalyvavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir LTOK sporto direkcijos vadovas Einius Petkus. LTOK sutartį su Hiratsuka pasirašė dar 2016 m., o prieš pusmetį Japonijoje jau apsilankė 21 Lietuvos sportininkas, pretenduojantis į 2020 m. Tokijo olimpiadą. 

„Noriu padėkoti LTOK vadovams už tarpininkavimą ir pagalbą siekiant šio susitarimo. Ši sutartis - dar vienas įrodymas, kad esame viena šeima. Įrodinėjame tai ne kalbomis, o konkrečiais darbais. Tai rodo, kad išties visi esame lygūs - ir sveikieji, ir neįgalieji“, - apie LTOK vaidmenį bendradarbiaujant su japonais kalbėjo M. Bilius. 

Pirmoji stovykla Hiratsukoje planuojama spalio 2-14 d. Į Japoniją keliaus nuo 12 iki 15 asmenų delegacija, įskaitant sportininkus, trenerius ir asistentus. 

Hiracukos miesto atstovai birželio 2 d. lankysis „Olimpinėje dienoje“ Panevėžyje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.