EUROLYGA 2023

Lietuvos šokėjos su medaliais grįžo iš pasaulio šiuolaikinių šokių čempionato

Puloje (Kroatija) pasibaigusiame 16-ajame pasaulio šiuolaikinių šokių čempionato (World Championship in Modern dance sport) Lietuvos komandos iškovojo aukso ir sidabro medalius.

Pasaulio šiuolaikinių šokių čempionatas. <br> idfdance.com nuotr.
Pasaulio šiuolaikinių šokių čempionatas. <br> idfdance.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2018, 8:29 AM, atnaujinta Jun 2, 2018, 8:30 AM

Ilgametę šokių patirtį turinčios vadovės Deimantės Ūsienės vadovaujamų kauniečių šokių kolektyvų „Demo“ ir „Mode“ šokėjos, lydimos artimųjų, į varžybas keliavo lėktuvais, autobusais ir automobiliais. Baigiantis mokslo metams galimybė atstovauti savo šaliai yra didžiausia šventė, į kurią nori pakliūti kiekvienas.

Penkias dienas vykusiame renginyje buvo pristatyti 19 skirtingų šokių stilių, o šešiose kategorijose varžėsi šokėjai iš 17 pasaulio šalių. Kauniečiai varžėsi „Fantasy Show Formation“ ir „Free Dance Category Formation“ kategorijose. Kasmet kovojantys dėl kelialapio į pasaulio čempionatą, šokėjai žino, jog čia susirenka visi stipriausi pasaulio kolektyvai, todėl tvyranti įtampa juntama ore, nors komandos dvasia daugelį metų gyvuojančiame kolektyve, perduodama iš kartos į kartą.

„Mode“ komanda (šokėjos iki 9-erių metų amžiaus) „Mini“ amžiaus kategorijoje su šokiu, alsuojančiu vasara ir perpildytu šokėjų šypsenomis, nusileido tik Serbijos komandai.

„Demo“ komanda (šokėjos nuo 9-erių metų amžiaus) „Youth“ amžiaus kategorijoje, besididžiuodamos savimi ir spausdamos rankose Lietuvos trispalvę, ant pirmojo pakylos laiptelio lipo po energingo šokio.

Ant žemesnių pakylos laiptelių stojo Serbijos ir trys komandos iš Vengrijos. Su antruoju šokiu Lietuvos šokėjos užėmė penktąją vietą tarp 11-os komandų.

Kroatijoje Lietuvos himnas D.Ūsienės kolektyvams skambėjo du kartus – giedojo maži ir dideli, palaikančios komandos skandavo „Lietuva, Lietuva!“, o susikaupęs jaudulys pasipylė mamų ir mergaičių ašaromis. Tai – emocija, kuri visą gyvenimą liks dalyvių atmintyje. Reikia tikėti, kad tai ne paskutinė pergalė šių mažų čempionių gyvenime, nes ji tikrai nėra atsitiktinė.

Mažieji šokėjai dalyvavo ir praėjusiais metais Vengrijoje vykusiame 15-tajame pasaulio čempionate: „Demo“ komanda tapo čempione, o „Mode“ užėmė garbingą trečiąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.