EUROLYGA 2023

Vilniaus universiteto atstovai laimėjo studentų paplūdimio tinklinio čempionatą

Lietuvos aukštųjų mokyklų tinklininkai Vilniuje, paplūdimio tinklinio aikštyne prie Baltojo tilto, po įtemptų finalinių kovų išsiaiškino šių metų Lietuvos studentų paplūdimio tinklinio čempionato nugalėtojus. Nacionalinės studentų tinklinio lygos organizuotame čempionate varžėsi 33 komandos – 15 merginų ir 18 vaikinų.

Paplūdimio tinklinis.<br> FIVB nuotr.
Paplūdimio tinklinis.<br> FIVB nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2018, 2:32 PM

Antrus metus iš eilės tiek merginų, tiek vaikinų varžybose triumfavo Vilniaus universiteto (VU) atstovai.

Merginų turnyre aukso medalius iškovojo Urtė Andriukaitytė ir Miglė Mazurkevičiūtė. Jos laimėjo visus penkis žaistus susitikimus. Pusfinalyje U. Andriukaitytė ir M. Mazurkevičiūtė susitiko su savo kolegėmis iš VU Aiste Paškevičiūte ir Indre Pretkelyte. Favoritėmis laikytos U. Andriukaitytė ir M. Mazurkevičiūtė iškovojo pergalę 2-0 (21:14, 21:8).

Kitame pusfinalyje Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) atstovės Viltė Makauskaitė ir Vytenė Vitkauskaitė 2-0 (21:17, 21:13) pranoko Lietuvos sveikatos ir mokslų universiteto (LSMU) studentes Juliją Domarkaitę ir Jomilę Bytautaitę.

Finale U. Andriukaitytė ir M. Mazurkevičiūtė po dramatiškos ir net 1 val. 7 min. trukusios kovos 2-1 (21:15, 18:21, 15:13) įveikė V. Makauskaitę ir V. Vitkauskaitę. Finalinė kova neapsiėjo be dramos – trečiajame sete šiurpulius ir nerimą žiūrovams sukėlė VDU tinklininkė V. Vitkauskaitė, kuomet po nesėkmingo nusileidimo po tinklu, galva atsitrenkusi į varžovės koją, susmuko aikštelėje ir jai prireikė medicininės pertraukos, kad toliau galėtų atsigauti ir tęsti žaidimą. Numalšinusi skausmą ir atgavusi jėgas, palaikoma žiūrovų tinklininkė tęsė kovą.

Vilniaus universiteto tinklininkė U. Andriukaitytė čempionės titulą universitetui apgina jau trečiąjį kartą, 2016 metais aukso medalius ji iškovojo poroje su Ieva Dumbauskaite, 2017 metais – su savo ilgamete porininke Irina Zobnina, o šiais metais – su M. Mazurkevičiūte.

„Emocijos tikrai puikios. Labai mėgstu dalyvauti Nacionalinės studentų tinklinio lygos organizuojamuose renginiuose, nes ši kompanija apmąsto viską nuo A iki Z ir užtikrina, kad žaidėjai galėtų rūpintis ir koncentruotis tik ties geru žaidimu. Žinoma, labai smagu trečius metus iš eilės išlaikyti aukso medalius Vilniaus universitete, niekam nesinori jų atiduoti, dėl to su Migle ir darėme viską, ką galėjome. Tikiuosi, kad pabaigus studijas, mus seks jaunesnioji studentų karta, lygiai taip pat kovojanti dėl čempionų vardo universitetui. Labiausiai įsiminė finalinės čempionato varžybos, kuomet atsilikinėjant finalinėje kovoje, mano partnerė sugebėjo pademonstruoti ne tik tinklinio, bet ir šokių judesius aikštelėje. Su tokia gera nuotaika nebuvo įmanoma pralaimėti, super džiaugiuosi turėjusi galimybę su ja pažaisti“, – savo įspūdžiais dalinosi U. Andriukaitytė.

Kovoje dėl bronzos medalių antroji VU komanda – A. Paškevičiūtė ir I. Pretkelytė – 2-0 (21:17, 21:12) nugalėjo J. Domarkaitę ir J. Bytautaitę iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto. Abi poros šiais metais pagerino savo pasirodymus ir rezultatus Lietuvos studentų paplūdimio tinklinio čempionate. Praėjusiais metais Vilniaus universiteto tinklininkės A. Paškevičiūtė ir I. Pretkelytė liko ketvirtos, o LSMU tinklininkės – šeštos.

Vaikinų turnyre, kaip ir buvo tikėtasi, aukso medaliais pasidabino Lukas Každailis ir Matas Navickas. Jie ketvirtfinalyje 2-1 (15:11, 19:21, 15:9) įveikė Kauno technologijos universiteto (KTU) tinklininkus Tomą Vyšniauską ir Aurimą Mazūrą, pusfinalyje 2-0 (21:15, 21:14) nugalėjo Vilniaus kolegijos (VK) sportininkus Karolį Rimkų ir Daumantą Katiną, o finale šį kartą užtikrintai 2-0 (21:14, 21:13) pranoko T. Vyšniauską ir A. Mazūrą.

Sidabro medalius iškovoję KTU tinklininkai nenusiminė.

„Manau, kad kalbėsiu už abi KTU vaikinų komandas sakydamas, kad labai džiaugiamės turėję galimybę sudalyvauti šiame čempionate. Buvo smagu, kad dalyvavo tiek daug panašaus lygio komandų. Daugelyje rungtynių žaidėjams prireikdavo net trijų setų išsiaiškinti, kuri gi komanda yra stipresnė, o tai reiškia, kad galėjo būti daug netikėtumų ir sublizgėti šansą turėjo visos komandos. Džiaugiuosi, kad pavyko iškovoti medalį, man asmeniškai čia turbūt didžiausias paplūdimio tinklinio pasiekimas. Džiaugiuosi pergale ir puikiu renginiu, kuriame tvyrojo superinė atmosfera“, – pozityviomis emocijomis iš čempionato dalinosi sidabro medalį iškovojęs KTU komandos atstovas T. Vyšniauskas.

Bronzos medalius iškovojo pirmą kartą šiame paplūdimio tinklinio čempionate dalyvaujantys Vilniaus kolegijos tinklininkai K. Rimkus bei D. Katinas. Jie mažajame finale 2-0 (21:12, 21:11) nugalėjo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) atstovus Julių Savicką ir Paulių Vielį.

Geriausiais čempionato žaidėjais buvo pripažinti Vilniaus universiteto atstovai Urtė Andriukaitytė ir Lukas Každailis.

Lietuvos studentų paplūdimio tinklinio čempionate čempionai ne tik pasipuošė medaliais ir išskirtinio dizaino būtent jiems sukurtais marškinėliais, bet savo universitetui užtikrino vietą ir 2018 metų Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato „LTF Open Vilnius“ finaliniame etape, kuriame varžysis stipriausi Lietuvos tinklininkai. Vilniaus universiteto tinklininkai, apgynę čempionų titulus, savo universitetui užtikrino po vieną vietą vaikinų ir merginų grupėse pagrindinėse finalinio etapo varžybose.

Čempionate taip pat varžėsi Lietuvos sporto universiteto (LSU), Kauno kolegijos (KK), Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) ir Klaipėdos universiteto (KU) paplūdimio tinklininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.