EUROLYGA 2023

Buriuotoja V. Andrulytė pasaulio taurės varžybų finale – ketvirta

Pasaulio buriavimo taurės finale, Marselyje (Prancūzija), Lietuvos atstovė Viktorija Andrulytė olimpinėje „Laser Radial“ klasėje užėmė ketvirtąją vietą. Nuo bronzos medalio lietuvę teskyrė keturi taškai.

 Viktorija Andrulytė
 Viktorija Andrulytė
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2018, 12:51 PM

„Šis V. Andrulytės pasiekimas – didelis įvykis ne tik jai, kaip sportininkei, bet ir visai Lietuvai. Pasaulio taurėje susirinko 24 stipriausios planetos buriuotojos, kurios čia pateko po trijų atrankos etapų Japonijoje, Amerikoje ir Prancūzijoje. Tokia aukšta pozicija vienose aukščiausio rango varžybos leidžia daug tikėtis ir iš artėjančio pasaulio čempionato, kurio metu sportininkai kovos ir dėl kelialapio į 2020 metų Tokijo olimpiadą“, – džiaugėsi Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Didžiąją dalį lenktynių finišavusi pirmajame dešimtuke, V. Andrulytė į paskutinę dieną vykstančias finalines lenktynes pateko būdama penktojoje pozicijoje. Šių lenktynių metu varžosi tik 10 mažiausiai baudos taškų surinkusių sportininkių, o jų metu gauti taškai dvigubinami. Po itin atkaklios kovos, kurios rezultatus teko tikslinti nagrinėjant finišo vaizdinę medžiagą, V. Andrulytė bendrojoje įskaitoje užkopė į ketvirtąją vietą.

Pasak sportininkės, šios varžybos buvo labai svarbios ruošiantis rugpjūčio pradžioje Danijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui.

Varžybas Marselyje laimėjo belgė Emma Plasschaert (48 b. tšk.), antrąją vietą užėmė vengrė Maria Erdi (54 b. tšk.), trečiąją – suomė Tuula Tenkanen (73 b. tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?