EUROLYGA 2023

Europos vicečempionas Artūras Seja su trenksmu įsiveržė į baidarininkų elitą

Praėjusį savaitgalį Serbijos sostinėje Belgrade vykusiame Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate 22-ejų metų baidarininkas Artūras Seja tapo Europos vicečempionu ir su trenksmu įsiveržė į baidarininkų sprinterių elitą.

 Artūras Seja tapo Europos vicečempionu ir įsiveržė į baidarininkų elitą.<br> LBKIF nuotr.
 Artūras Seja tapo Europos vicečempionu ir įsiveržė į baidarininkų elitą.<br> LBKIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 2:25 PM, atnaujinta Jun 13, 2018, 2:30 PM

Senojo žemyno pirmenybių olimpinėje 200 metrų vienviečių baidarių distancijoje A.Seja nuotolį įveikė per 34,783 sek. ir pralaimėjo tik Europos čempionu tapusiam ispanui Carlosui Garrotei. Sau už nugaros lietuvis paliko bronzą iškovojusį Europos čempionato šeimininką serbą Marką Dragosavljevičių.

„Medalis nebuvo atsitiktinumas. Dar prieš Europos čempionatą jaučiau, kad galiu patekti tarp prizininkų ir tokį tikslą sau kėliau. Prieš čempionatą pasiekiau puikią sportinę formą, mačiau, kad mano rezultatai nenusileidžia geriausiems pasaulio baidarininkams. Tai suteikė pasitikėjimo savo jėgomis ir tikėjausi iškovoti medalį. Aišku, labai norėjau laimėti, bet ir antroji vieta yra puikus rezultatas, nes tik antrus metus varžausi su stipriausiais pasaulio baidarininkais. Kol kas tai mano didžiausias pasiekimas karjeroje“, – sakė pernai suaugusiųjų varžybose debiutavęs A.Seja.

Europos vicečempionas jau galvoja ir apie pasaulio čempionatą, kuris vyks rugpjūčio 22-26 d. Portugalijoje. Tačiau, norint patekti į pasaulio čempionatą, dar reiks įveikti atranką Lietuvoje. Dėl kelialapio į svarbiausias tarptautines varžybas, Lietuvoje atkakli kova vyksta tarp A.Sejos ir 2015 metų Europos čempionato prizininko ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvio Igno Navakausko.

„Pasaulio ir Europos čempionatuose vienoje distancijoje valstybei gali atstovauti tik vienas baidarininkas. Lietuvoje mes turime labai pajėgių sprinterių ir ne veltui mūsų rinktinė laikoma viena stipriausių pasaulyje. Todėl Lietuvoje tenka atlaikyti didžiulę konkurenciją, kovojant dėl kelialapių į pasaulio ar Europos čempionatus. Jeigu laimi konkurencinę kovą Lietuvoje, tai Europos ir pasaulio čempionatuose tikrai esi pajėgus patekti į finalą ir kovoti dėl medalių. Jeigu pavyks patekti į pasaulio čempionatą, manau, kad ir čia galiu kovoti dėl medalių. Nes mūsų distancijoje stipriausi yra europiečiai ir mes esam pagrindiniai pretendentai laimėti medalius“, – tvirtina A.Seja.

Pernai A.Seja iškovojo sidabro medalį pasaulio jaunimo (iki 23-ejų metų) čempionate. Visaginietis jaunimo čempionatuose ketina startuoti ir šiais metais.

„Planuoju dalyvauti pasaulio ir Europos jaunimo čempionatuose, jeigu tai nesutrukdys pasiruošimui pasaulio suaugusiųjų čempionatui. Laukia labai įtemptas varžybų tvarkaraštis ir norisi išlaikyti varžybų ritmą. Pasitarę su treneriu nusprendėme, kad startuosiu ir šį savaitgalį Trakuose vyksiančioje „Galvės“ regatoje Trakuose, nes būtent čia vyks atranka į jaunimo čempionatus“, – teigė A.Seja.

A.Sejos iškovotas sidabro medalis lėmė Lietuvos rinktinei 14 vietą Europos čempionate. Iš viso medalius laimėjo 21 šalies atstovai. Europos čempionate dalyvavo 567 baidarininkai ir kanojininkai iš 40 valstybių.

Nugalėtoja tapo Vengrijos rinktinė su 15 medalių: 6 aukso, 5 sidabro ir 4 bronzos. Antrąją vietą užėmė vok

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.