EUROLYGA 2023

Prieš „Tour de France“ – atmesti kaltinimai Ch. Froome'ui dėl dopingo

Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) pirmadienį nustatė, kad britas Chrisas Froome'as nevartojo dopingo, o šis sprendimas turėtų leisti jam dalyvauti savaitgalį prasidėsiančiose „Tour de France“ lenktynėse ir pretenduoti į rekordinį penktą nugalėtojo titulą.

Ch.Froome’u (viduryje) galės startuoti „Tour de France“ lenktynėse.<br>AP nuotr.
Ch.Froome’u (viduryje) galės startuoti „Tour de France“ lenktynėse.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-02 14:27, atnaujinta 2018-07-03 14:37

Ch. Froome'ui nuo rugsėjo mėnesio gresia draudimas dalyvauti lenktynėse, jo šlapimo mėginiuose aptikus dvigubai didesnę nei leistina teisėtai vartotų vaistų nuo astmos „Salbutamol“ koncentraciją.

UCI išplatintame pareiškime sakoma, kad „Froome'o mėginių rezultatuose nebuvo nustatyta AAF (Adverse Analytical Finding; neigiamų analitinių išvadų) ir priduriama, kad organizacija nusprendė „nutraukti tyrimo procedūrą p. Froome'o atžvilgiu“.

„Tour de France“ prasideda šeštadienį, o lenktynių organizatoriai prieš pasirodant UCI pareiškimui nebuvo leidę Ch.Froome'ui jose dalyvauti, sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

„Man nekilo jokių abejonių, kad šis tyrimas bus nutrauktas, nes visada žinojau, kad nepadariau nieko bloga“, – nurodė pats Ch.Froome'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.