EUROLYGA 2023

Triumfas Vimbldone nutraukė N. Džokovičiaus ir A. Kerber nesėkmių ruožus

Teniso gerbėjams nereikia pristatinėti serbo Novako Džokovičiaus ir vokietės Angelique Kerber. Vis dėlto pastaraisiais mėnesiais daugiausia buvo pranešama apie jų nesėkmes, o iš užsitęsusio tamsaus ruožo buvusios pirmosios pasaulio raketės išsiveržė tik praėjusį savaitgalį, kai triumfavo Vimbldono atvirajame čempionate – trečiajame iš keturių per sezoną rengiamų Didžiojo kirčio turnyrų. 

 A.Kerber ir N.Džokovičius triumfavo Vimbldono turnyre.<br> Lrytas.lt montažas
 A.Kerber ir N.Džokovičius triumfavo Vimbldono turnyre.<br> Lrytas.lt montažas
 Po traumos atsigavęs N.Džokovičius jau džiaugiasi titulu.<br> AP nuotr.
 Po traumos atsigavęs N.Džokovičius jau džiaugiasi titulu.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 16, 2018, 1:59 PM

31 metų N.Džokovičius sekmadienį vyrų turnyro finale įtikinamai per 2 val. 18 min. nugalėjo Keviną Andersoną iš Pietų Afrikos 6:2, 6:2, 7:6. 

Serbas jau ketvirtąjį kartą tapo Vimbldono čempionu ir iškovojo 13-ąjį Didžiojo kirčio titulą, bet pergalės didžiuosiuose teniso turnyruose laukė daugiau nei dvejus metus – nuo 2016-ųjų Prancūzijos atvirojo teniso čempionato. 

Beje, daugiau vyrų Didžiojo kirčio titulų yra iškovoję tik trys tenisininkai: šveicaras Rogeris Federeris (20), ispanas Rafaelis Nadalis (17) ir amerikietis Pete‘as Samprasas (14).

Keliolika pastarųjų mėnesių N.Džokovičius skambiomis pergalėmis nedžiugino, o jo sirgaliai atidžiai stebėjo pranešimus apie tenisininko sveikatą. Buvusi pirmoji pasaulio raketė ilgai skundėsi alkūnės skausmais, o šių metų sausį ryžosi atlikti alkūnės operaciją.

„Vienu metu buvau prislėgtas ir abejojau, ar pavyks grįžti į trokštamą lygį. Tikrai nesitikėjau, kad pasieksiu gerą sportinę formą jau Vimbldone. Todėl ši pergalė man yra ypatinga“, - atskleidė N.Džokovičius, kuris po sekmadienį pasiektos pergalės ATP reitinge pakilo iš 21-osios į 10-ąją vietą. 

N.Džokovičiaus varžovą finale K.Andersoną išsekino beprotiškai ilgas pusfinalio mačas. Penktadienį pietų afrikietis ir amerikietis Johnas Isneris aikštėje praleido 6 val. 36 min. K.Andersonas nugalėjo 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24. 

Tai buvo trečias pagal trukmę mačas profesionalų teniso istorijoje. Rekordas buvo pasiektas 2010 metais Vimbldono turnyro pirmajame rate, kai J.Isneris nugalėjo prancūzą Nicolas Mahut per 11 val. 5 min. (paskutinio seto rezultatas 70:68). 2015 metais Daviso taurės mače argentinietis Leonardo Mayeris ir brazilas Joao Souza žaidė 6 val. 43 min. (paskutinį setą L.Mayeris laimėjo 15:13).

Tiesa, ilgas K.Andersono ir J.Isnerio mačas turėjo įtakos ir N.Džokovičiui. Serbas ir R.Nadalis antrąjį pusfinalį penktadienį vakare pradėjo daug vėliau, negu planuota, o du paskutinieji setai buvo nukelti į šeštadienį. N.Džokovičius nugalėjo 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8. Šis mačas truko 5 val. 21 min.

30-metės A.Kerber karjeros aprašymas ne toks įspūdingas, kaip N.Džokovičiaus, bet vokietė irgi turėjo kuo pasigirti. Ji 2016 metais tapo dviejų Didžiojo kirčio turnyrų nugalėtoja (Australijos ir JAV čempionatų) ir pakilo į pirmąją vietą WTA reitinge. 

Tačiau pergalių svaigulį netrukus pakeitė nesėkmių pagirios. 2017 metais vokietė pateko į vos vieno nestipraus turnyro finalą ir iškrito iš pirmojo, o paskui ir iš antrojo geriausių pasaulio tenisininkių dešimtuko. Geroji A.Kerber versija grįžo tik šįmečiame Vimbldone, kur ji per visą turnyrą pralaimėjo vos vieną setą. 

Dviejuose paskutiniuose mačuose A.Kerber praūžė lyg viesulas: pusfinalio varžovę latvę Jeleną Ostapenko nugalėjo per 69 min. (6:3, 6:3), finalo varžovę amerikietę Sereną Williams – per 67 min. (irgi 6:3, 6:3). 

„Prieš finalą smarkiai jaudinausi, bet pasakiau sau: „Eik ir tiesiog sužaisk geriausią savo mačą“. Stengiausi žaisti agresyviai ir man pavyko“, - džiaugėsi naujoji Vimbldono čempionė.

Po finalo smarkiai neliūdėjo ir 36-erių S.Williams, kuri dalyvavo vos antrajame Didžiojo kirčio turnyre po motinystės atostogų. 
„Prieš porą menėsių neįsivaizdavau, kokia yra mano sportinė forma, - prisipažino praėjusių metų rugsėjį pagimdžiusi S.Williams. – Tačiau šios dvi savaitės parodė, kad man viskas gerai, kad galiu kovoti su stipriausiomis varžovėmis. Jaučiuosi lyg ką tik pradėjusi karjerą, bet matau, kad einu teisinga kryptimi. Mano kelionė dar tik prasideda“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.