EUROLYGA 2023

Tarptautinio olimpinio komiteto atsakas JAV dėl dopingo: „Pradžioje išsivalykite savo kieme“

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) ketvirtadienį sukritikavo JAV valstybės bandymą priimti teises aktus, pagal kuriuos kitų šalių piliečiai galėtų būti baudžiami dėl draudžiamų medžiagų vartojimo. IOC pasiūlė JAV dėti daugiau pastangų kovojant su dopingo vartojimu pačios šalies viduje.

 Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) atsikirto JAV.<br>AP nuotr.
 Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) atsikirto JAV.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2018, 6:58 PM

IOC tokį žingsnį nusprendė žengti po Helsinkio komisijos posėdžio Vašingtone trečiadienį, kuriame buvo bandoma įtikinti JAV senatą priimti Rodčenkovo antidopingo aktą, pagal kurį būtų griežtinamos bausmės už dopingo vartojimą tarptautinėse varžybose.

Baudos galėtų siekti iki 250 tūkstančių JAV dolerių, o taip pat prasikaltusiems grėstų ir laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Toks aktas pavadintas Grigorijaus Rodčenkovo vardu. Pastarasis buvo Maskvos antidopingo laboratorijos vadas ir padėjo atskleisti Rusijos draudžiamų medžiagų vartojimo schemą.

Helsinkio komisijos posėdžio metu IOC susilaukė aršios kritikos iš JAV antidopingo agentūros vado Traviso Tygarto, kuris organizaciją kaltino per mažu indėliu saugant švarius sportininkus ir baudžiant susitepusius Rusijos atletus.

Tačiau IOC neliko skolinga ir jau kitą dieną išplatino pranešimą, kuriame pažėrė kritikos pačiai JAV antidopingo agentūrai.

„Mes esame dėkingi, kad JAV antidopingo agentūra įnirtingai kovoja su dopingo vartojimu tarptautiniu mastu, tačiau pirmiausiai reiškiame susirūpinimą dėl problemų pačios šalies viduje.

Peržiūrėjus ataskaitas, akivaizdu, kad kai kurios profesionalios sporto lygos JAV yra per mažai tikrinamos dėl draudžiamų medžiagų vartojimo.

Tuo pačiu, esame susirūpinę dėl pateiktų pasiūlymų, kurie visus 206 nacionalinius olimpinius komitetus iš viso pasaulio priverstų laikytis JAV valstybės įstatymų“, – teigiama IOC pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.