EUROLYGA 2023

Prieš irklavimo čempionatą – nauji galvosūkiai

Rugpjūčio 2-5 d. Glazge (Škotija) vyksiančiame Europos irklavimo čempionate Lietuvai atstovaus keturios įgulos.

 Lietuvos irkluotojų laukia nauji iššūkiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lietuvos irkluotojų laukia nauji iššūkiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marytė Marcinkevičiūtė (Sportas.info)

Aug 1, 2018, 11:32 AM, atnaujinta Aug 1, 2018, 11:33 AM

Europos čempionate Lietuvai atstovaus: vienvietininkas Mindaugas Griškonis, moterų porinės  dvivietės įgula (Ieva Adomavičiūtė ir Milda Valčiukaitė) bei dvi vyrų keturvietės – porinę valtį irkluos Dovydas Nemeravičius, Saulius Ritteris, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius, o pavienę – Giedrius Bieliauskas, Mantas Juškevičius, Povilas Stankūnas ir Saulius Ilonis. Pastarieji neseniai pasaulio jaunimo iki 23 m. čempionate Poznanėje užėmė septintą vietą.

Vėl pasikeitė porinės keturvietės komanda: traumą besigydantį Martyną Džiaugį valtyje pakeitė S.Ritteris. 

Po ilgesnės pertraukos porinę keturvietė vėl irkluos R. Maščinskas, kuris pavasarį nevyko į Lietuvos rintinės treniruočių stovyklas ir treniravosi savarankiškai.

„Rolandas su komanda Trakuose irklavo apie porą savaičių. Per tarptautinę „Gintarinių irklų“ regatą traumą gavus Martynui Džiugiui, Lietuvos irklavimo federacija (LIF) ilgai svarstė, ką deleguoti į Europos čempionatą: porinės dvivietės įgulą (Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius), ar porinę keturvietę. Kalbėjomės su pačiais irkluotojais ir priėmėme bendrą sprendimą: čempionate irkluos mūsų porinė keturvietė“, - sako LIF generalinė sekretorė Inga Daukantienė.  
 
Namie likęs 2017 m. pasaulio ir Europos čempionas Martynas Džiaugys dabar labai intensyviai gydosi, todėl tikimasi, kad jam gydytojai leis rengtis pasaulio čempionatui, kuris įvyks rugsėjo 9-16 d. Plovdive.   

„Tada per pasaulio čempionatą jau būtų galima galvoti ir apie šiek tiek kitokios sudėties vyrų porinę keturvietę, ir apie porinę dvivietę. Kadangi metai yra ne olimpiniai, tai rinktinės konsultantui Giovanni Postiglionei, mūsų treneriams, o ir patiems irkluotojams įdomu, kaip reikia adaptuotis, esant ekstremalioms sąlygoms, kokie jie yra profesionalai irkluoti vieną ar kitą valtį“, -  sako I. Daukantienė. 
 
Europos čempionatui sportininkai rengėsi Trakuose. Į Glazgą išvyko stipriausi Lietuvos irkluotojai, namie liko tik traumuotas M. Džiaugys ir komandos atsarginis Dominykas Jančionis. 

Pasak I. Daukantienės, sunku spręsti, ar Glazgas ir jo irklavimo trasa bus palanki mūsų sportininkams, ar jie sugebės deramai susikaupti ir pademonstruoti savo profesionalumą, tačiau džiugina tai, kad jų ambicijos yra didelės. 

„Glazgo irklavimo kanalas yra vėjuotas, ten oro sąlygos tikrai nėra pačios geriausios. Tačiau su jomis reikės taikstytis“,- sako I. Daukantienė. 

Porinių keturviečių finalinis A plaukimas vyks šeštadienį, o dviviečių ir vienviečių finalai – sekmadienį. Čempionato finalus abi dienas tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija. 

Europos čempionate teisėjaus ir vilnietis Tadas Sudnickas. 

Rugpjūtį Glazge ir Vokietijos sostinėje Berlyne vyks ir daug kitų sporto šakų Europos čempionatai.

Škotijoje dar varžysis plaukikai, dviratininkai, gimnastai, golfo žaidėjai, triatlonininkai. Vokietijoje rungsis lengvaatlečiai 

Lietuvos irkluotojams nepavyko pelnyti medalių per pasaulio jaunimo iki 23 m. čempionatą Poznanėje. 

Geriausiai pasirodė  2017 m. Europos vicečempionė vaikinų keturvietė be vairininko įgula, kuri pakartojo pernykštį pasiekimą ir buvo septinta.      

Čempionate debiutavusi merginų porinės dvivietės įgula kaunietė Agnė Ginevičiūtė ir trakietė Viktorija Senkutė buvo dešimtos, o broliai kauniečiai Dovydas ir Domantas Stankūnai, irklavę pavienę dvivietę - vienuolikti. 

Pasaulio jaunimo iki 23 m. čempionatą praleido trakietės Kamilė Kralikaitė ir Vytautė Urbonaitė, kurios pagrindinį dėmesį sutelkė pasaulio jaunių čempionatui, kuris kitą savaitę vyks Račicėje (Čekija). 

Rugpjūčio 17-19 d. Trakuose vyks atviras Lietuvos irklavimo čempionatas, kuriame be mūsų sportininkų, žada dalyvauti ir Suomijos, Tuniso, Egipto sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.