EUROLYGA 2023

Saulius Ritteris: „6 minutės varžybose – tik maža dalis darbo“

Įprastą darbo dieną sudaro 8 darbo valandos – būtent tiek per dieną treniruotėms laiko skiria dukart pasaulio vicečempionas ir olimpinio sidabro laimėtojas, irkluotojas Saulius Ritter. 16 treniruočių per savaitę turintis irkluotojas šiuo metu intensyviai ruošiasi Europos čempionatui, vyksiančiam rugpjūčio 2–5 dienomis Jungtinėje Karalystėje. Neretai per dieną nuirkluojantis po 50 km sportininkas sako, jog tik nuoseklus ir atsakingas darbas gali padėti pasiekti čempiono titulą.

 Saulius Ritteris.<br> T.Bauro nuotr.
 Saulius Ritteris.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 12:18 PM

Irklavimas – itin konkurencinga sporto šaka. Prieš dešimtmetį  į tarptautinius čempionatus vyko vos vienas Lietuvos atstovas – dabar tam ruošiasi 11 aukšto lygio sportininkų. Daugkartinis Lietuvos bei dukart Europos čempionas, Rio 2016 m. vasaros olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojas Saulius Ritter, profesionaliai sportuojantis daugiau nei 15 metų, sako, kad tinkamas pasiruošimas reikalauja daug jėgų ir pasitikėjimo savimi.

„Varžybų distancija trunka apie 6 minutes. Bet iš tiesų, tai tik maža dalelė viso to darbo, kurio, galbūt, niekas nemato. Per savaitę turiu 16 treniruočių ir jokių poilsio dienų. Daugiausiai laiko praleidžiu irkluodamas, tuomet einu į sporto salę arba bėgioju. Griežta disciplina, sąžiningas darbas ir tikėjimas savimi padeda trokštamus rezultatus realizuoti. O pasitikėjimas atsiranda ne per vieną dieną, jį reikia ugdyti savyje viso sezono metu, ypač per varžybas“ – pasakoja S. Ritter.

Sportas užima daug laiko, prisipažįsta S. Ritter. Kiekvienas rytas prasideda 7 val., nuo 9 iki 13 valandos trunka pirmoji treniruotė, tuomet pietūs ir nuo 16 val. – vakarinė treniruotė. Profesionalaus sportininko dienos ritmas griežtas, o laisvas laikas dažniausiai skiriamas atsigavimui nuo treniruočių. 

„Vienas profesorius man sakydavo, kad stiprėjam ne tada, kada nuvargstam, o tada, kada pailsim. Mums, kaip sportininkams, labai svarbu reabilituotis po didelių krūvių“ – teigia irkluotojas.

Sportininkas S. Ritter prisipažįsta, jog mėgsta ledo vonias, tačiau labiausiai pailsėti kūnui padeda sportiniai masažai. „Tai leidžia atsigauti ir fiziškai, ir emociškai. Jeigu kūnas yra pervargęs, tai ir dvasia, nusiteikimas yra šiek tiek nuslopinti, todėl masažų nauda gerai žinoma daugeliui profesionalių sportininkų“ – pasakoja jis. 

Sportinio masažo privalumus pabrėžia ir „Gera Dovana“ SPA ir masažų kategorijos projektų vadovė Skaistė Tebelškienė. Anot jos, masažas daug kam asocijuojasi su kvapniais aliejais ir atsipalaidavimu, visai pamirštant gydomąsias galias, itin aktualias fiziškai aktyviems žmonėms.   

„Sportinio masažo metu tam tikrose vietose sukeliamas spaudimas, tempimas ar įtampa, taip veikiami gilieji kūno audiniai. Šiuos raumenis stimuliuojantys sportiniai masažai suaktyvina kraujotaką, šalina nuovargį, mažina raumenų skausmą bei padeda atstatyti pavargusio raumens funkcijas“ – sako S. Tebelškienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.