EUROLYGA 2023

Dviratininkė R. Leleivytė Europos čempionate finišavo penkta

Glazge (Didžioji Britanija) vykstančio Europos plento dviračių čempionato moterų grupinėse lenktynėse sekmadienį lietuvė Rasa Leleivytė užėmė aukštą penktąją vietą.

Rasai Leleivytei tik akimirkos pritrūko iki trečiosios vietos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Rasai Leleivytei tik akimirkos pritrūko iki trečiosios vietos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2018, 6:31 PM, atnaujinta Aug 5, 2018, 10:02 PM

Europos čempione tapo 2007 metų pasaulio čempionė italė Marta Bastianelli. Ji 130 km nuvažiavo per 3 val. 28 min. 15 sek.

Po finišo spurto antra finišavo nugalėtojos titulą gynusi Londono olimpinių žaidynių ir triskart pasaulio čempionė olandė Marianne Vos, trečia – 2014 metų pasaulio vicečempionė vokietė Lisa Brennauer.

30-metę R.Leleivytę taip pat aplenkė ketvirta likusi italė Elena Cecchini, o šešta buvo danė Christina Siggaard. Nugalėtojos laikas įskaitytas 1-20 vietas užėmusioms sportininkėms.

Kita Lietuvos atstovė 32-ejų metų Daiva Tušlaitė-Ragažinskienė (+3 min. 47 sek.) užėmė 36-ąją poziciją. Beje, D.Tušlaitė-Ragažinskienė kartu su M.Bastianelli atstovauja Italijos komandai „Ale Cipollini“.

Lenktynėse startavo 106 dviratininkės iš 28 šalių, o finišą pasiekė 73. Nyderlandams, Italijai, Vokietijai, Prancūzijai ir Didžiajai Britanijai atstovavo po 8 sportininkes. 

Už penktąją vietą mūsų šalies dviratininkei R.Leleivytei atiteko 60 pasaulio reitingo taškų. R.Leleivytė užpernai Europos čempionate buvo taip pat penkta, o pernai – 12-a.

„Mane tenkintų tik vieta pirmajame penkete”, – prieš čempionatą sakė R.Leleivytė.

Iki finišo likus 12 km, lyderių grupelę sudarė penkios dviratininkės: dvi olandės, italė, prancūzė ir britė. Jo pagrindinę grupę lenkė apie 40 sek. Likus 9 km., atitrūko italė Elisa Longo Borghini ir olandė Anna van der Breggen. Bet prieš paskutinįjį kilometrą pagrindinė grupė jas pavijo. Po paskutiniojo posūkio, iki finišo likus 300 m, R.Leleivytė važiavo devinta, o lemiamo spurto metu sugebėjo pakilti į penktąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.