EUROLYGA 2023

Lietuvos orientacininkai pasaulio čempionato estafetėje finišą kirto vienuolikti

 Latvijoje vykstančio pasaulio orientavimosi sporto čempionato mišrioje sprinto estafetėje sekmadienį Lietuvos komanda tarp 33 startavusių šalių užėmė 11 vietą.

Orienteering.lt nuotr.
Orienteering.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2018, 11:47 AM

Gabija Ražaitytė, Algirdas Bartkevičius, Jonas Vytautas Gvildys ir Aušrinė Kutkaitė trasą įveikė per 1 val. 2 min. 56 sek.

Iš viso kiekvienam komandos nariui reikėjo įveikti po trumpą distanciją: 3,7 km – moterims ir 4,5 km – vyrams. Trasos driekėsi siauromis Rygos centro gatvelėmis ir Agenskalnio parke.

Iš 18-osios pozicijos estafetę pradėjusi G. Ražaitytė iš trasos grįžo 11, o ilgą laiką bėgo ir su lyderių grupe. Po to estafetę bėgo du Lietuvos vyrai, kuriems pavyko išlaikyti poziciją. Paskutiniame etape bėgusi A. Kutkaitė buvo pavijusi Estijos orientacininkę, tačiau praleidusi vieną posūkį paleido galimybę pakovoti dėl vietos dešimtuke ir grįžo 11.

Pernai Estijoje vykusiame pasaulio čempionate lietuviai buvo 18.

Čempionų titulus apginti pavyko Švedijos sportininkams. Jie finišavo per 58 min. 27 sek. Sidabro medalius iškovojo Šveicarijos ekipa, kuri nuo nugalėtojų atsiliko31 sek. Bronzos apdovanojimus pelnė Danijos orientacininkai.

Mišri sprinto estafetė pirmą kartą oficialiai į pasaulio pirmenybių programą buvo įtraukta 2014 metais Italijoje vykusiose pirmenybėse.

Čempionatas antradienį keliasi į Siguldą, kur prasidės miško trasos. Pirmoji bus vidutinė distancija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.