EUROLYGA 2023

Pasaulio baidarių ir kanojų čempionate startuos devynios Lietuvos įgulos

Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate dalyvaus devynios Lietuvos įgulos, iš viso 14 irkluotojų. Galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis turėjo paaiškėti po Lietuvos čempionato, tačiau prireikė ir papildomų atrankos varžybų.

 Ričardas Nekrošius ir Andrejus Olijnikas<br> A.Pliadžio nuotr.
 Ričardas Nekrošius ir Andrejus Olijnikas<br> A.Pliadžio nuotr.
Edvinas Ramanauskas ir Ignas Navakauskas <br> A.Pliadžio nuotr.
Edvinas Ramanauskas ir Ignas Navakauskas <br> A.Pliadžio nuotr.
 Artūras Seja<br> A.Pliadžio nuotr.
 Artūras Seja<br> A.Pliadžio nuotr.
 Henrikas Žustaustas<br> A.Pliadžio nuotr.
 Henrikas Žustaustas<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 6, 2018, 12:02 PM, atnaujinta Aug 6, 2018, 12:04 PM

200 m sprinto distancijoje varžysis keturios lietuvių įgulos. Pergalė Lietuvos čempionate kelią į pasaulio pirmenybes atvėrė praėjusių metų šios distancijos Europos čempionui Henrikui Žustautui, jis varžysis vienviečių kanojų varžybose. Vienviečių baidarių sprinto rungtyje Lietuvos garbę gins šių metų Europos vicečempionas Artūras Seja.

Dviviečių baidarių 200 m varžybose į starto liniją stos Lietuvos čempione tapusi naujai suformuota dvivietė – Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Ramanauskas ir Europos čempionatų prizininkas vienviečių varžybose Ignas Navakauskas. Moterų 200 m varžybose startuos kanojininkė Rūta Dagytė.

Atkakliausia kova vyko dėl vietos keturvietėje baidarėje. Čia buvo surengtos papildomos atrankos varžybos ir tik po jų paaiškėjo pasaulio čempionate 500 m distancijoje startuosiantis ketvertas. Keturviečių baidarių varžybose, kaip ir pernai, pasaulio čempionate startuos olimpiniai prizininkai E. Ramanauskas ir Aurimas Lankas bei broliai Mindaugas ir Simonas Maldoniai.

500 m nuotolyje Lietuvai pasaulio čempionate atstovaus ir kanoja dvivietė, kurią irkluos Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas. Baidarę dvivietę sau neįprastoje 500 m distancijoje irkluos Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas.

Pastarieji varžysis ir 1000 m dviviečių varžybose. Būtent šioje distancijoje R. Nekriošius ir A. Olijnikas užėmė 5 vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

1000 m nuotolyje startuos dar dvi Lietuvos įgulos. Vienviečių kanojų varžybose dalyvaus Vadimas Korobovas, dviviečių kanojų – H. Žustauto ir Ilja Dovydovskio duetas.

Pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas vyks rugpjūčio 23-26 d. Portugalijos mieste Montemore. Planuojama, kad pasaulio pirmenybėse dalyvaus daugiau negu tūkstantis baidarių ir kanojų irkluotojų iš 80 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.