EUROLYGA 2023

Orientacininkui Ignui Ambrazui – pasaulio jaunimo čempionato bronza

 

Iš kairės: Ignas Ambrazas, Ąžuolas Macijauskas, Martynas Jurgaitis<br> R.Baurmanno nuotr.
Iš kairės: Ignas Ambrazas, Ąžuolas Macijauskas, Martynas Jurgaitis<br> R.Baurmanno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2018, 6:12 PM, atnaujinta Aug 7, 2018, 6:14 PM

Viena, rugpjūčio 7 d. (ELTA). Antradienį Austrijoje prasidėjo pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas. Pirmenybėse kovoja suaugusieji, o taip pat ir jaunimas (iki 20 metų). Bendro starto lenktynėse Lietuvos jaunimo komandos atstovas Ignas Ambrazas iškovojo bronzos medalį.

Lietuvis 19,1 km distanciją su 530 m vertikalaus sukilimo ir 30 kontrolės punktų įveikė per 1 val. 17 min. 5 sek. Nuo čempionu tapusio čeko Jano Haseko lietuvis atsiliko 3 min. 2 sek. Sidabro medalis atiteko šveicarui Adrianui Jaeggiui (1:16.44).

„Visiems šiandien buvo sunku orientuotis. Sakyčiau, kad ir pats netobulai įveikiau trasą, bet, matyt, mano klaidos nebuvo tokios didelės“, – per gėlių įteikimo ceremoniją kalbėjo I. Ambrazas.

Sportininkams reikėjo įveikti tris ratus, visiems jie buvo skirtingi, kartu startavę sportininkai greitai išsiskirstė.

„Didžiąją trasos dalį važiavau vienas, nebuvo už ko kabintis. Nesiblaškiau, tikrai reikėjo neskubėti renkantis variantus į kontrolinius punktus. Iš tikrųjų, visą trasą nežinojau kelintas važiuoju, tik grįžusiam pasakė, kad esu trečias“, – pasakojo I. Ambrazas.

Kitas Lietuvos atstovas Martynas Jurgaitis buvo septintas (1:20.06), o Ąžuolas Macijauskas – 31-as (1:42.12).

Moterų elito grupės čempione tapo Rusijos sportininkė Olga Vinogradova. Ji 18,8 km distanciją su 29 kontrolės punktais ir pusės kilometro vertikalaus sukilimo įveikė per 1 val. 17 min. 5 sek. Dėmesio centre atsidūrė ir Lietuvos atstovė Gabrielė Andrašiūnienė, kuri finišo tiesiojoje dėl sidabro medalio kovojo su dane Camilla Soegaard. Galiausiai finišo liniją lietuvė kirto trečia, tačiau paaiškėjo, kad jos rezultatas neįskaitytas. Sportininkė nepasižymėjo paskutinio kontrolės punkto.

„Kadangi pro tą punktą reikėjo važiuoti tris kartus, buvau užtikrinta, kad jį pasižymėsiu. Nuo pat lauko pabaigos vijausi danę ir matėsi, kad yra šansų ją pavyti. Dėl to netikrinau kortelės pypsėjimo“, – apie savo klaidą kalbėjo G. Andrašiūnienė.

Nepaisant iš rankų išsprūdusio bronzos medalio, lietuvė teigė esanti nusiteikusi pozityviai kitų dienų startams.

„Kita vertus, matosi, kad galiu važiuoti su stipriausiomis sportininkėmis“, – šypsodamasi sakė G. Andrašiūnienė.

Kadangi lietuvės rezultatas nebuvo įskaitytas, bronzos medalis atiteko čekei Martinai Tichovskai (1:19.03).

Praėjusiais metais pasaulio čempionato jaunimo grupėje bendro starto lenktynes laimėjusi Viktorija Michnovič šiemet debiutavo suaugusiųjų grupėje. Pirmas startas elite buvo vykęs, kadangi lietuvei pavyko užkopti į devintąją vietą (1:24.02).

Kita Lietuvos atstovė Algirda Mickuvienė buvo 16-a, o Patricija Babrauskaitė – 30-a.

Vyrų elito grupėje geriausiai iš Lietuvos atstovų sekėsi Šarūnui Dmukauskui, kuris užėmė 30-ąją vietą (1:29.19). Jonas Maišelis buvo 33-ias (1:33.25), Regimantas Kavaliauskas – 34-as (1:34.01), o Nojus Kalvaitis – 35-as (1:34.21).

Pasaulio čempionatu tapo suomis Jussi Laurila (1:20.46). Sidabro medalį iškovojo portugalas Davide Machado, kuris nuo lyderio atsiliko vos 3 sek. Dar sekunde atsilikęs bronzos medalį laimėjo austras Kevinas Haselsbergeris.

Pasaulio jaunimo čempionato merginų grupėje dalyvavo trys lietuvės. Geriausiai iš jų pasirodė Austėja Kalvaitytė, kuri užėmė 15-ąją vietą. 17-a liko Eglė Rubaževičiūtė, o Justės Umbrasaitės rezultatas nebuvo įskaitytas.

Trečiadienį čempionatas tęsis varžybomis vidutinėje distancijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.