EUROLYGA 2023

Šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė galingai žengė į Europos čempionato finalą

Europos lengvosios atletikos čempionate Vokietijoje trečiadienį startavo nemažai mūsų šalies atstovų, tačiau labiausiai buvo laukiami dviejų pretendentų į medalius pasirodymai: vėlų vakarą finale turėjo kovoti disko metikas Andrius Gudžius, o nuo 19 val. 35 min. kvalifikacijoje dėl kelialapio finalą varžėsi šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė. Ir mūsų atstovė be didesnio vargo prasimušė į finalą, be klaidų įveikusi 190 cm aukščio kartelę.

A.Palšytė sieks patekti į finalą.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Palšytė sieks patekti į finalą.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Palšytė sieks patekti į finalą.<br>J. Stacevičius.
A.Palšytė sieks patekti į finalą.<br>J. Stacevičius.
A.Palšytė sieks patekti į finalą.<br>A. Pliadis
A.Palšytė sieks patekti į finalą.<br>A. Pliadis
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 8, 2018, 8:35 PM

Mūsų sportininkė pasirodė B grupėje, kurioje varžėsi 12 varžovių. A grupėje – 13 šuolininkių. Į finalus pateko 13 sportininkių: vienuolika jų įveikė 190 cm aukštį ir dvi - 186 cm aukštį. 

Atrankoje trečiadienį A.Palšytė savo kovą pradėjo nuo 181 cm aukščio ir jį įveikė pirmuoju bandymu. 186 cm aukštis iš pirmojo karto lietuvei taip pat pasidavė, o po pirmųjų dviejų aukščių iš kovos pasitraukė 8 atletės iš 25.

Trečiasis A.Palšytės šuolis, kai kartis buvo pakelta iki 190 cm aukščio, taip pat nebuvo problematiškas: mūsų sportininkė ir jį įveikė pirmuoju bandymu ir buvo tarp 11 atstovių, kurios džiaugėsi šiuo aukščiu. Tad lietuvė, kaip ir kitos 11 sportininkės, jau daugiau nebešoko, nes jau turėjo kelialapį į finalą.

Jis vyks penktadienio vakarą.

26-erių A.Palšytė pastaruoju metu neturėjo daug startų, tačiau jos kolekcijoje jau yra 2016 metais būtent Senojo žemyno čempionate iškovotas sidabro medalis, o A.Palšytė tuomet Amsterdame įveikė 196 centimetrų aukštį.

Po metų, 2017 metais, sportininkė triumfavo Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate bei perkopė 2 metrų ribą – peršoko į 201 centimetro aukštį iškeltą kartį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.