EUROLYGA 2023

L. Jasiūnaitė užtikrintai pateko į finalą: „Jame kelsiu tik aukščiausius tikslus“

Berlyne toliau tęsiasi kova dėl patekimų į Europos lengvosios atletikos čempionato finalus. Ketvirtadienį kvalifikacijoje dalyvavo metikės Ieva Zarankaitė ir Liveta Jasiūnaitė.

L.Jasiūnaitė Europos pirmenybėse pateko į finalą.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Jasiūnaitė Europos pirmenybėse pateko į finalą.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt iš Berlyno

Aug 9, 2018, 2:08 PM, atnaujinta Aug 9, 2018, 2:10 PM

I.Zarankaitė disko metimo rungties atrankoje turėjo vilčių patekti į finalą. Sportininkės sėkmingiausias bandymas buvo 53 metrai ir 91 centimetras, tačiau tokio rezultato neužteko patekti tarp 12-likos geriausiųjų. Bendroje įskaitoje ji liko 23-a.

23-ejų lengvaatletė dalyvavo ir rutulio stūmimo atrankoje. Ten I.Zarankaitė rutulį toliausiai nustūmė 15 metrų ir 13 centimetrų bei užėmė 23-ąją vietą.

„Turėjau gerą praktiką tiek rutulio stūmimo, tiek disko metimų sektoriuose. Pradžioje buvo kiek baisoka, bet šiandien jau jaučiausi drąsiau. Gaila, kad pritrūko staigumo disko metime“, – po kvalifikacijos kalbėjo sportininkė.

I.Zarankaitė pasidžiaugė, dėl įgytos patirties ir A.Gudžiaus sėkmės disko metimo rungtyje: „Teko varžytis su labai stipriomis varžovėmis, stebėjau jas, jų metimo techniką, kaip daro apšilimus. Yra į ką lygiuotis ir įgavau neįkainojamos patirties, kurią reikia panaudoti.

Labai džiugu dėl Andriaus, prisiminus jo šeštą metimą, užsivedžiau ir aš šiandien. Sakiau ir aš trečiuoju bandymu sviesiu toli.“

Kur kas geriau sekėsi ieties metikei Livetai Jasiūnaitei. 24-erių sportininkė antruoju bandymu ietį numetė ir 61 metrą 61 centimetrą bei pakartojo savo asmeninį geriausią rezultatą. To užteko pelnyti tiesioginį kelialapį į finalą.

Po sėkmingos atrankos ieties metikė išliko santūri.

„Turbūt tikėjausi net gi daugiau, tiksliau esu tam pasiruošusi. Buvau užtikrinta,kad pavyks įveikti kvalifikacinį normatyvą“, – mintimis pasidalino L.Jasiūnaitė.

Sportininkė neslepia, kad ją finale tenkintų bent jau patekimas tarp 8 geriausiųjų.

„Finale sau kelsiu tik aukščiausius tikslus. Kiekvienas sportininkas turi taip daryti, tada ir galima pasiekti geriausius rezultatus. Finale būtų smagu patekti į pirmąjį aštuntuką, tačiau pasvajoju ir apie čempionės titulą“, – tikslus finale atskleidė L.Jasiūnaitė.

Moterų ieties metimo rungties finalas vyks penktadienį 21 val. 25 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.